MSI Z87-G45 RAM Mhz ayarlama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

fikret

Hectopat
BIOS'a girip elle 1600 MHz yapman gerek. BIOS'a gir. Sağ üstten Advanced menüye gir. Buradan AI Tweaker sekmesine geç. Burada Memory Frequency : Auto yazıyor. Bunu elle 1600 MHz yap ve ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlat.

cckoh.jpg

Söylediğiniz gibi ben de yaptım Recep Bey ama benim sistemimde söylediğiniz şekilde görünmüyor benim sistemim: MSI Z87 G45 Gaming anakart, Gskill tek modül RAM 8 GB 1866 MHz, ama bende 1333 MHz görünüyor ne yapmalıyım acaba? Tam verim alamıyorum sanırım ya da RAM ayarları dediğiniz gibi yanlış.

Aldığım RAM bu: http://www.gskill.com/en/product/f3-14900cl10s-8gbxl

Son düzenleyen: Moderatör:
söylediğiniz gibi bende yaptım recep bey ama benim sistemimde söylediğiniz şekilde görünmüyor benim sistemim msi z87 g45 gaming anakart gskll tek ram 8 gb 1866mhz ama bende 1333mhz görünüyor ne yapmalıyım acaba tam verim alamıyorum sanırım yada ram ayarları dediğiniz gibi yanlış

aldığım ram bu RipjawsX - F3-14900CL10S-8GBXL - G.SKILL DDR3 Memory
MSI BIOS'a gireceksin. OC bölümünde Dram frekansı 'Auto' yazar. Oradan değiştir ayarını.

Teşekkür ederim şimdi doğru gösteriyor ve bir şey daha var acaba voltaj yükseltmem gerekiyor mu MHz yükselttiğim için ve böyle yapmamda bir sakınca var mı acaba? Yeni topladığım PC'yi sıkıntı yaratsın istemem :)

Çok teşekkürler yardımcı olduğunuz için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı