MSI Z87 G45 tabanlı sistem

zizoum

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yeni üye oldum. yaklaşık 3 gün önce bi kasa toplamaya karar verdim. Size bazı sorularım var. Fakat önce sistemi yazıyım.

Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci

Z87-G45 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA

Arkadaşlar gördüğünüz gibi sistemde ekran kartı bulunmamakta. Öğrenci oldugum için ekran kartını nisan 15 de alabileceğim. Ayrıca nisan 15de yukarıda belirttiğim ramden bi adet daha alıcam. Sorularıma geçiyorum.

1- İntelin 1600 mhz e kadar ram desteği oldugunu duydum. 1866 mhz almamda bi sakınca var mı?

2- Oc ile hiç uğraşmadım. işlemcinin gereksiz oldugunu söyleyenler oldu. Sizce i7 4770 ile değiştirmeli miyim? ( ya 4770 yada 4770k alıcam)

3- Z87 g45 ile g43 arasında kalmıştım. Almışken iyi olanı alıyım dedim ve g45 i seçtim(aralarındaki farkı bile bilmiyorum açıkçası pahalı olan iyidir mantığını yürütmek zorunda kaldım). Bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız? Ve sizce asus gryphon z87 ile değiştirmeli miyim?

4- Bu 1 ayı eski sistemimdeki (yaklaşık 5 senelik) ekran kartım olan gtx275 ile geçireceğim. Hd 4600 ile arasında bi fark var mıdır bilmiyorum ama denemek istiyorum. Seçeceğim anakarta bu ekran kartını takabilir miyim?

Yarın sabah gidip almayı düşünüyorum nasipse. Son olarak sizede sorup danışmak istedim. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı için 1500 lira ayırdım. Artabilir azalabilir bu bütçe. tamamen önerilerinize ve deneyimlerinize bağlı yani arkadaşlar.

Bir limitim yok açıkçası. İçime sinen bir sistem olması benim için yeterli olacaktır.

Berk'in dedigi gibi. Tri-x O.C. ve hosuna giderse H100i al.
Anakart konusunda da israrciyim. Fiyatini azalt ki cebinde kalsin paran veya baska bir donanima yatir. Fazla o cunku

Peki 4770k ile yapacagım oc bana ne kadar performans getirir? Yani merak ettiğim 4770 ne kadar geride kalır? Aralarında 130 lira fark var büyük bi rakam değil. Ama performans testlerinde hep aynı değerlere sahipler. Tabi oc ile işler değişiyo sanırım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı