MSI Z97-G43 Gaming mi Z97 Gaming 5 mi ?

Eren Özgür

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sistem toplayacağım ve işlemcim i5 4670K, ekran kartım MSI GTX 970 Gaming 4G olacak.İki anakart arasında takıldım. MSI'ın kendi sitesinden araştırdım. Arada fark yok gibi.Z97 Gaming 5 parasını hak ediyor mu çünkü bütçe konusunda biraz sıkıntılıyım. Sahibinden.com da sıfır 450 TL ama bana fazla geldi. Ben de araştırırken Z97-G43 Gaming anakartı buldum. Aynı sitede 320 TL. Dediğim gibi eğer beni 2-3 yıl daha fazla idare edecek bir anakart ise biraz daha para biriktirip alabilirim ama özellikleri yazıldığı gibi ise Z97-G43 alırım.
İkisinde de Audio Boost 2 var, ikisinde de Killer Ethernet var, SLI desteği var, Gaming Port var, Guard-Pro var... Bu kadar çok özellik aynıyken neden bu daha pahalı açıklayabir misiniz ?

Z97-G43 Gaming: MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...

Z97 Gaming 5 : MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...

Sizce bu fiyat farkına ek özellikler değer mi ? Yani bütçemi 130 TL aşıp bu anakartı almalı mıyım ?

Belirtmeyi unuttum. Overclock yapacağım özellikle ekran kartına ( tabi çok hardcore bir overclock değil normal) fazladan USB portlarına gerek yok zaten ikisinde de Gaming Port var kırmızı onlar dışında arka USB portlarını kullanacağımı pek sanmıyorum, M.2 portunu kullanamam fakat RAID konfigürasyonu yapacağım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı