Sistemi dün topladım. HDAUDIO kablosunu anakartın kitapçığında gösterdiği yere taktım ve windows 8.1 i @Recep Baltaş 'ın konusundaki linkten indirip kurdum. Sürücüleri yükledim arka portlarda denedim kulaklık çalışıyor fakat ön porta takınca hiçbir uyarı vermiyor algılamıyor. Ne yapabilirim ?
Realtek programında ön portlarla ilgili bir ayar vardı şimdi başında değilim bakıp yazarım daha sonra sanırım ön portlara takılan jakları algılamamasıydı onunda işaretini kaldırdım fakat düzelmedi.
Ön USB portları çalışıyor ayarları ayrı mıdır acaba ?
BIOS Sürümüne işletim sistemini kurmadan baktım en son sürümdü. Akşam fotoğrafını atarım bağlantının doğrumu bir de siz bakarsınız. BIOS dan ön portları aktif etmeyi de denerim şimdi dışarıdayım. Deneyince sonucu yazarım teşekkürler.
@MF Bağlantının fotoğrafını yükledim.
Kablonun ucunda HD AUDIO yazıyor.
Anakartın kitapçığında böyle gösteriyor.
Kablonun ucunda bir Pin eksik olduğu için yanlış takma ihtimali yok. Sorun ya ayarlarla ilgili ya da ön panelde sorun var ama ön panel USB girişleri çalışıyor.
BIOS da ön panel ayarını bulamadım yardımcı olabilir misiniz? @Recep Baltaş
Sorun bağlantıdaymış ilk defa sistem topladığımdan tam anlamamıştım ama gerektiğinde biraz sert davranmak gerekiyormuş daha önce de söküp taktım ama bu sefer çıkartıp iyice oynatarak ittim ve çalıştı ilginiz için teşekkürler.