MSI Z97 Gaming 5 Debug LED "00" Kodu

zondaaR

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yaklaşık 36 saattir açık olan bilgisayarı kapattım. 2 dakika sonra bir şey yüklemem gerektiğinden tekrar açmak istedim. Her zamanki gibi PC BIOS'u bootlarken bütün fanlar full devir çalıştı biraz uzun sürdü birden reset attı. Tekrar BIOS'u bootlamaya çalıştı (fanlar full devir). Fanların devri düştü bu sefer ama ekrana görüntü gelmedi (klavye ve mouseda da ışık yoktu). Önemsemedim reset attım, yine aynısı oldu. Debug lede baktım "00" yazıyor. Biraz araştırdım CPU ile ilgili olabileceği yazıyor. Güç kablosu dışında her şeyi söktüm ve kasayı açıp CPU 8pin ve 24pin güç bağlantısını ittirdim (ekran kartı ve fanlarda toz vardı biraz). Tekrar açtığımda bu sefer bootladı her şeyi taktım PC eskisi gibi. Bu neden olmuş olabilir, tekrarlanmaması için ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başıma gelmişti. Kod olarak benimkinde 00 yazmıyordu. İşlemci güç kablosunu powerdan çıkan başka bir kablo ile değiştirdim sorun çözüldü.

Biraz önce elektrik kesildi. Geldiğinde açarken yine led "00"da kaldı. İçini açıp genel temizlik yaptım toz için. Başka 6pin kablom olmadığı için cpununkini çıkardım üfledim taktım :D. Test açılışı yaptım biosu bootladı şimdi de eskisi gibi çalışıyor ama sebebi ne olabilir? Daha cidi bişey olmasından korkuyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı