Msi Z97 Gaming 5 ile MSI Z97S SLI Krait Edition Arasındaki Fark?

Prof.Mr.Pea

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Ayrıntısına kadar farklarını yazabilecek varsa bekliyorum.
Killer ethernet ve Audio Boost gibi özelliklerden yoksun olabilir. Benim için sorun yaratmıyor.
Bunun haricinde Z97 Gaming 5'i Z97S SLI Krait Edition'dan üstün yapan nedir?
Bunu hep merak ettim çünkü ben 4690k işlemcisine overclock yapmak için tavsiye istemiştim.
Bir arkadaş Z97 Gaming 5 anakartını önermişti. Sonradan MSI Z97S SLI Krait Edition anakartını araştırdım. Z97 Gaming 5 anakartındaki tüm overclock özellikleri MSI Z97S SLI Krait Edition içinde geçerli olduğunu anladım. Ama şimdi karşımdakine söylesem herif sesini çıkartamayacak. Çünkü benim sorduğum soru overclock performansı için hangi anakart önerirsiniz oldu. Adam bana killer ethernetten bahsediyor. Audio Boost'tan bahsediyor. Benim için bunların önemi yokki. Ben zaten anakarta 250 lira verecektim. 4690k işlemcisini seçtiğimde 480 liralık MSI Z97S SLI Krait Edition anakartını seçtim. Anladım ki buda kurtarmıyor. İşte komik tarafı bu 30 tane sata 3.0 portu bulununca bir şey mi oluyor bunu anlamış değilim.
Bu 2 anakartın arasında bana sadece rica ediyorum overclock özellikleri ve overclock performansları arasındaki farkı söyleyin. Oyunculara özel olan üstündeki yongalar bana sorun yaratmıyor.

Adı üstünde SLI KRAIT Edition. Yani performans kartları kalın ve 2 slot kaplamasına rağmen, bu anakartta sıkıntı olmuyor. Aralarında ki boşluklar iyi ve bileşenler SLI yapmak için özenle seçilmiş.

Adı üstünde SLI KRAIT Edition. Yani performans kartları kalın ve 2 slot kaplamasına rağmen, bu anakartta sıkıntı olmuyor. Aralarında ki boşluklar iyi ve bileşenler SLI yapmak için özenle seçilmiş.
Peki anakartın overclock özelliklerini esas alarak GAMİNG 5 ile kıyasladığınızda nasıl bir yorumunuz olabilir?

Peki anakartın overclock özelliklerini esas alarak GAMİNG 5 ile kıyasladığınızda nasıl bir yorumunuz olabilir?
Pekte bir farkı yok, aynı denilebilir. Overclock istiyor iseniz, Z97 XPOWER AC veya Z97 MPOWER MAX AC modellerine bakmanızı öneririm. Bunun dışında zaten Gaming Z97 modellerin bileşen kalitesi oldukça overclock için uygun.

Gaming 3'ü alacağım sanırsam. Malesef Gaming 5'i alacak bütçem yok zaten. Gaming 3 için bile bütçemi aşmış oluyorum. Sağolun yorumlarınız için. İyi geceler.

Gaming 3'ü alacağım sanırsam. Malesef Gaming 5'i alacak bütçem yok zaten. Gaming 3 için bile bütçemi aşmış oluyorum. Sağolun yorumlarınız için. İyi geceler.
İyi geceler, Gaming 3'te güzeldir. Görüntülü hata bildirme zımbırtısı ve SLI kısıtlaması hariç sıkıntısı yok. Birazda SATA portundan kısmışlar. Özetleyecek olur isek, SLI yapılmayacak veya 5-6 tane HDD-SSD takılmayacak ise Gaming 3 yeterlidir. Hata zımbırtısı görüntülü bir şey kod gibi gösteriyor, sonra sen kitapçıktan kodu buluyorsun. Eskiden bip sesi dinlerdik şimdi bunu çıkartmışlar . Sistem düzgün kurulunca buna gerek kalmaz.

Zaten konunun başında da açıkladım bunlar benim için eksik sayılmaz.

Bütçeyi biraz arttırıp MSI Z97A GAMING 6'yı almanı öneririm.

Overclock için Z97'li bir anakart yeter ama almışken en kötü MSI Z97 GAMING 5'yi almalısın bence, GAMING 3 ile aralarında 100tl var ama GAMING 3'ün özellikleri kırpılmış cidden. Technopat'ın videosunu da izlersen karar verirsin.

Benim için onlar eksik sayılmıyor. Bana kalırsa sadece konu başlığını okumuşsunuz. Size tavsiyem yorum yapmadan önce güzelce okusaydınız, bunun hakkında zaten dün gece sohbet ettik. Ayrıca ben zamanında z87-g43 gamingler ve z87-g45 gamingler çok alınıyorken gaming 5 anakartları çıktığı zaman bu videoyu izlemiştim. Bütçemi zaten fazlasıyla aştım bu sizinde dediğiniz gibi arttırdığım halidir. Başka bir şey olmuyor malesef. Hangi özelliklerin kırpıldığını çok iyi biliyorum.

Recep Baltaş bir konuda;
Gaming 3 de alınabilir. Onda da iyi OC sonuçları elde edeceğinizi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini okudum, en az MSI Z97 GAMING 3'e kıyasla GAMING 5'i almanızı yazdığınız şeyleri okuyarak söyledim zaten. Ama tabi ki kullanmayacağınız özelliklere para vermemeniz gerekiyor, ilerde kullanabileceğiniz şeylere de para vermelisiniz bence. Bütçeyi aştıysanız yapacak bir şey yok GAMING 3 alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…