MSI Z97 GAMING 7 debug post 19 nedir?

kavamenga

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Kitapçığa baktım anlamı: Erken güney köprüsü başlatma.

Babam dün dlan almıştı. 9'luk prizin kablosunu dlan'a, Dlan'ı da normal fişe takıp pc'yi çalıştırdığımda pc kapanıp açıldı bir şeyler oldu ekran hiç gelmedi. Halen daha gelmiyor. Anakartın üstünde hata kodu 19 yaziyor. Erken güney köprüsü başlatma ne demek, nasil düzeltebilirim bu sorunu ?

@Murat5038 durum acil son care sizi etiketledim kusura bakmayın :(

@Recep Baltaş

Dlan kablosunu ve ethernet bağlantısını sökün. Cmos reset yapıp kablo çıkık iken tekrar deneyin. Eğer sorun çıkmadan açılırsa kabloda kaçak olabilir, bir elektrikçi çağırıp baktırın.
Eğer düzelmez ise fan kablolarını doğru yere taktığına emin ol.

Dlan kablosunu ve ethernet bağlantısını sökün. Cmos reset yapıp kablo çıkık iken tekrar deneyin. Eğer sorun çıkmadan açılırsa kabloda kaçak olabilir, bir elektrikçi çağırıp baktırın.
Eğer düzelmez ise fan kablolarını doğru yere taktığına emin ol.

Açılmadı. Anakarttan aldıgım butun hatalar güneyköprüsü ve erken CPU başlatma ile alakalı. Bütün fanlar çalışıyor fakat ekran yok.

Ayrıca bu gibi önemli acil konularda yazım hatası nedeni ile gecici banlamanız çok sinir bozucu. Olay zaten taze derdimiz var bide yetkiler kısıtlanıyor. Bari konuyu çözelim ondan sonra banlayın bu birtek benim değil çoğu üyenin derdi.

Neyse, şimdi ne yapmalıyım anakartın yandığından şüpheleniyorum, tek RAM denedim, ekran kartsız HDMI kablosunu anakarta takarak açmayı denedim, dediğiniz gibi BIOS u sıfırlayıp denedim, nuh diyor Peygamber demiyor.

Bütün fanlar çalışıyor fakat ekran yok.
Fanın çalışıp çalışmadığını değil doğru yere taktığına emin olmanı söyledim.
Eğer diğer dediğimi yapıp açılmadı yine açılmadı ise dlan kablosu ile alakalı değil bu yüzden garantisi bitmediği için garantiye göndermeniz daha yararlı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı