Msi Z97A Gaming 7 Ses Sorunu

Ahmet KüpeLi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar windows 10 kurduktan sonra seste aşırı derecede azalma oluyor. Bütün driverlerini kurmama rağmen yine ses az geliyor.
Windows 7'de iken elimdeki anakart CD'sinden driverleri yüklediğimde sesde artış oluyor ama güncel driverlerini kurduğumda windows 7'de ses sorunu olmaktadır.

• Windows 10'da denedim eski sürücüleri ama ses düzelmedi.
  • Dfx benzeri ses yükseltme proğramları denedim başarısız oldu.
  • Anakarta ses aparatı takılı ve PSU ya bağlı.
  • Aparatı çıkarttım olmadı, hemen yanındaki tuşu kapalı açık konuma getirdim olmadı.
  • Windows 7'ye dönmek istemiyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum..
Sistem:
Not: VİDEO

@BilgisayarKurdu @er36po @Recep Baltaş @Ali Güngör

Yükseltme olmadı.Temiz kurulum yaptım.İşin açayip tarafi ses çok az geliyor mikrofon girişine ses girişi takınca ses yükseliyor ama buseferde mikrofona yer kalmıyor

Msi z97a gaming 7 anakart sahipleri bildigim kadarıyla windows 10'a geçip bu sorunu yaşıyor.
Kulaklık kullanıyorum sanırsam kulaklıkta sadece bu sorun ortaya çıkıyor.
Bugün hoporlör ile deneyip geri dönüş sağlicam lakin sizlerden ricam bilginiz dahilinizde yorumlarınızı eksik etmemenizdir..

-----------------------------------------
Hoparlör bağladım ama sound blaster hoparlörü görmedi tek bir seçenek var oda kulaklık:
aaaa.jpg
Ne yapmalıyım bir çözüm bulamaz mıyız ? Üstelik bu konudan şikayetçi çok kişi var, bir çok kişi için önemli bir konu..

Msi z97a gaming 7 anakart sahipleri bu konudan muzdarip bildiğim kadarıyla. Sitede aynı anakart için sorun belirtilmiş ama çözüm bulamamış, belki bu defa bulabiliriz yardımlarınızla..

-----------------------------
Anladığım kadarıyla aynı sorundan muzdarip msi z97 gaming 3 kullanıcısına verilen cevapta bir link verilmiş.
İngilizcem iyi olmadığı için olayı çözemedim, ingilizcesi iyi olan bir arkadaş konu içindeki linke tıklayarak ne anlatmak istediğini bize açıklayabilirse sevirim:
Z97 Gaming 3 Audio problem on Windows 10

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hata tamamen benden kaynaklanıyormuş:
  • Hatanın sebebi resimde gördüğünüz gibi windows 7'de iken kırımız olan yeri ''L-Out'' kullanmaktaydım bu yüzden hata yapmışım.
sound.jpg
  • Ses çıkışını ''L-In'' takarak alttaki resimdeki gibi ''kulaklık'' veya ''ön haporlör'' seçerek sesin dahada yükselmesini sağladım.
Kulaklık.jpg
  • Mikrofonuda mikrofon yerine takıp ''mic'' seçerek sorunsuz bir şekilde kullanmaya başladım.
mic.jpg
  • Windows 7'de iken ''L-Out'' kullandığım için Windows 10'da aynı yerden çok az ses geldi ama ''L-ın'' seçerek sorunumu çözdüm..
Bu hatayı yapmam olasıydı anlattıgım gibi...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı