MSR Nedir?

Microsoft Reserved Partition'ın kısaltmasıdır. MBR yerine GUID bölümleme tablosu (GPT) kullanan diskteki bir bölüme denir. Türkçesi Microsoft Ayrılmış Bölümü'dür. MSR normalde Windows'ta gözükmez ama her diskin başlangıcında oluşturulur. Burada genelde Windows çökünce devreye giren kurtarma birimi yer alır.

Merhaba. İşletim sisteminin olduğu disk hariç diğer disklerimin başındaki MSR bölümlerini kaldırsam bir sorun olur mu ? Windowsun kendi disk yönetim bölümünden diski silip yeniden oluşturuyorum. GPT disk yapıyorum. Disk gpt olunca otomatik olarak 1TB lık disklerim için 128MB, 5 TB lık diskim için ise 15.98MB'lık GPT (Reserved Partition) oluşturuyor. EaseUS Partition Master programı ile diski gpt yaptığımda ise kendiliğinden herhangi bir bölüm oluşmuyor. Diski, başta ve sonda başka bölümler olmadan istediğim boyutlarda bölümlendirebiliyorum. Sadece veri depolamada kullanılan diskler için bunun bir zararı var mıdır ?

Kurulumda komut istemcisini açıp shif + F10 ile dispart yazıp burada manuel olarak disk bölümleme yapabilirsiniz. Detaylı bilgiler yuğtupta var. Örnek diskpart > lis dis > sel dis 0> clean > cre par EFI size = 100 > format fs = FAT32 quick > assign letter s gibi tabii bu sizin bilgisayarınızda farklılık gösterecektir. Burada isterseniz cre par msr diyerek msr bölümünü de oluşturabilirsiniz ama onsuzda kurulum yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…