MSÜ bilgisayar mühendisliği nedir?

nVerr

Hectopat
Daha fazla  
Bu hafta sonu sınava gireceğim ve normalde hedefim bilgisayar mühendisliği fakat MSÜ de de bölüm olduğu için sorayım dedim. Nasıl çalışıyorlar ve istifa ettikten sonra özel sektörde çalışabilir miyim öyle bir belge veriyorlar mı mezun olunca? ASELSAN'da işe başlama gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Hiçbir fikrim yok cahilliğime verin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan bir sürü üni var; puanı MSÜ'den düşük, yüksek. Fakat BM okumanın yeri MSÜ değil

Bilgisayar Mühendisliği diploması alırsın. İstifa etmişsen tazminat ödersin özel sektörde çalışamazsın diye bir şey yok ama ordudan ayrılman lazım.

Subaylık gibi bir hedefin yoksa mühendis olma düşüncesiyle tercih yapma. Ayrıca okula dereceyle girmediğiniz sürece bölümünüz kura ile belli oluyor.

Subaylık gibi bir hedefin yoksa mühendis olma düşüncesiyle tercih yapma. Ayrıca okula dereceyle girmediğiniz sürece bölümünüz kura ile belli oluyor.

Direkt bölüm seçememek çok saçmaymış hocam, hedefim subaylık değil belki bir ihtimal pilot olma hevesiyle hava harp yazarım diyordum ama kura olayı hiç hoş değilmiş.

2022'de mi ne 1 kişiyi alıyorlardı.

Direkt bölüm seçememek çok saçmaymış hocam, hedefim subaylık değil belki bir ihtimal pilot olma hevesiyle hava harp yazarım diyordum ama kura olayı hiç hoş değilmiş.
Eğer subaylık gibi bir hedefiniz yoksa dediğim gibi. Hevesle de olacak iş değil harp okulu maalesef.

Merhaba, harp okulundaki mühendislik bölümlerinin eğitimi istediğiniz seviyede olmayabilir çünkü amaç sizi mühendis yapmak değil subay yapmaktır. Pilotluk konusuna gelirsek çok eleyici mülakatlara tabii tutuluyorsunuz yani en ufak hatada istemediğiniz bir okulda, istemediğiniz bir bölümdr sıkışıp kalabilirsiniz. Harp okullarında, okulun bırakmanın bedeli bedelli askerlik kadardır ama mezun olursanız bu fiyat misliyle artacaktır. Demek istediğin temelden aşırı istekli olmayan birisinin çekeceği çile değil. İyi akşamlar efendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…