Şu an 30 Türkçe, 15-20 matematik yapıyorum. Kimyayı bitirdim ve şu an turluyorum. Şu andan itibaren konu çalışma anlamında sadece fen ağırlıklı çalışsam nasıl olur? Fen netlerim 10'un aşağısında şu an çünkü.
Geçen sene 5000 yaptım. Tek ders ağırlıklı hiçbir zaman çalışma. Ben ve çoğu kişi denedi bunu hepimiz pişman olduk. Sadece konu çalışma saatlerini arttır. Ayrıca sana tavsiyem belli bir derste konuların bitse, her şeyi bilsen bile o ders hakkında konu çalışmaya devam etmen. Soru çözmek ders çalışmak gibi hissettiriyor olabilir evet ama konu çalışmanın yerini tutmaz. Fen gibi bölümler için de branş denemesi öneririm.Şu an 30 Türkçe, 15-20 matematik yapıyorum. Kimyayı bitirdim ve şu an turluyorum. Şu andan itibaren konu çalışma anlamında sadece fen ağırlıklı çalışsam nasıl olur? Fen netlerim 10'un aşağısında şu an çünkü.
Soru çözüm izlemen özellikle problemlerde çok işine yarar. O soruyu yapsan bile çözümüne bak hocanın söylediklerinden birkaç bir şey kaparsın.Merhaba, ben de MSÜ hazırlanıyorum. Netleriniz iyi seviyelere gelmiş artık fen çalışabilirsiniz bana kalırsa. Ayrıca matematik için tavsiyeniz var mıdır bana? Gereken konuları az çok bitirdim ama adamakıllı denemede soru çözemiyorum.
Geçen sene 5000 yaptım. Tek ders ağırlıklı hiçbir zaman çalışma. Ben ve çoğu kişi denedi bunu hepimiz pişman olduk. Sadece konu çalışma saatlerini arttır. Ayrıca sana tavsiyem belli bir derste konuların bitse, her şeyi bilsen bile o ders hakkında konu çalışmaya devam etmen. Soru çözmek ders çalışmak gibi hissettiriyor olabilir evet ama konu çalışmanın yerini tutmaz. Fen gibi bölümler için de branş denemesi öneririm.
Soru çözüm izlemen özellikle problemlerde çok işine yarar. O soruyu yapsan bile çözümüne bak hocanın söylediklerinden birkaç bir şey kaparsın.
Kendimden kaynaklı mıdır bilmiyorum fakat tüm konular sanki beynimde üstüne perde çekilmiş bir odada saklı gibiydi. Bıyıklı Matematik ile '10 günde' kamplarını halledip 50 günlük kampı da bitirince soruları çözebilir vaziyete geldim. Şu anki tek problemim süre ve fenle. Geometriyi kasıtlı olarak çalışmıyorum çünkü şu süre zarfında 40 nete çıkmak gibi bir hedefim yok.Merhaba, ben de MSÜ hazırlanıyorum. Netleriniz iyi seviyelere gelmiş artık fen çalışabilirsiniz bana kalırsa. Ayrıca matematik için tavsiyeniz var mıdır bana? Gereken konuları az çok bitirdim ama adamakıllı denemede soru çözemiyorum.
Tek ders çalışma olayını kesinlikle düşünmüyorum. Benim korkum şu yönde; sadece fen ağırlıklı gidersem matematik netlerim düşüşe geçer mi? SAY-KHO istiyorum ve bunun için matematik ve fen netlerimi biraz daha iyi tutmak istiyorum. Aslında 15mat, 7-8fen yetiyor fakat ben garanti olmasını istiyorum.Geçen sene 5000 yaptım. Tek ders ağırlıklı hiçbir zaman çalışma. Ben ve çoğu kişi denedi bunu hepimiz pişman olduk. Sadece konu çalışma saatlerini arttır. Ayrıca sana tavsiyem belli bir derste konuların bitse, her şeyi bilsen bile o ders hakkında konu çalışmaya devam etmen. Soru çözmek ders çalışmak gibi hissettiriyor olabilir evet ama konu çalışmanın yerini tutmaz. Fen gibi bölümler için de branş denemesi öneririm.
Geometriyi tamamen salman biraz yanlış olmuş en azından açı ve kenar konularına bakmanı öneririm matematikte 40 net yapma hedefinin olmadığını söylemişsin ama geometri harici tüm soruları yapıp yapamayacağın da belli değil. Bazen geometri kolay olabiliyor oradan gelen bedava netleri kaçırma derim. Matematikte süre problemini çözmek için yapman gereken dediğim gibi soru çözüm izlemen zaten belli bir süre sonra soru çözüm izlemek aşırı sıkıcı bir hal alıyor işin zorluğu da orada başlıyor.Kendimden kaynaklı mıdır bilmiyorum fakat tüm konular sanki beynimde üstüne perde çekilmiş bir odada saklı gibiydi. Bıyıklı Matematik ile '10 günde' kamplarını halledip 50 günlük kampı da bitirince soruları çözebilir vaziyete geldim. Şu anki tek problemim süre ve fenle. Geometriyi kasıtlı olarak çalışmıyorum çünkü şu süre zarfında 40 nete çıkmak gibi bir hedefim yok.
Tek ders çalışma olayını kesinlikle düşünmüyorum. Benim korkum şu yönde; sadece fen ağırlıklı gidersem matematik netlerim düşüşe geçer mi? SAY-KHO istiyorum ve bunun için matematik ve fen netlerimi biraz daha iyi tutmak istiyorum. Aslında 15mat, 7-8fen yetiyor fakat ben garanti olmasını istiyorum.
Ekstra olarak şunu sorabilirim. Nasıl bir fen çalışması önerirsin? Aynı gün içerisinde hem kimya, hem fizik, hem biyoloji çalışmayı hedefliyorum. Böylece kısa sürede bitirip denemelere atılabilirim. Fizik konusunda da biraz problemim var açıkçası.
Bir dersten konuların belli bölümünü bitirmeden deneme çözmek yanlış olabilir. Matematikte 20 netlerde olan birisi denemeden çok konu çalışmasına ağırlık verse daha iyi olur çünkü deneme çözmesi onun vaktini harcayacak. Zaten soruların yarısını çözebiliyor denemenin yarısı boşa gidiyor ve verim alamıyor. Matematik özelinde söyledim fakat tüm dersler için geçerli bu.Geriye kalan, yuvarlak hesapla 45 gün. Bu 45 gün içerisinde fen için en az 15 net bandına çıkabileceğimi düşünüyorum. Bu sürede de sürekli matematik denemelerine vs. ağırlık vereceğim. Kenara ayırdığım bir tekrar kitabım var. Oradan her pazar günü tüm konu başlıklarından üçer beşer soru çözüyorum, böylece tüyoları da unutmamış oluyorum. Bu mantıklı mıdır sence? Yoksa daha fazla deneme koyup, daha fazla konular üzerine mi yoğunlaşmalıyım?
Tavsiyelerin için çok teşekkürler. Bunları bir süre deneyeceğim!Bir dersten konuların belli bölümünü bitirmeden deneme çözmek yanlış olabilir. Matematikte 20 netlerde olan birisi denemeden çok konu çalışmasına ağırlık verse daha iyi olur çünkü deneme çözmesi onun vaktini harcayacak. Zaten soruların yarısını çözebiliyor denemenin yarısı boşa gidiyor ve verim alamıyor. Matematik özelinde söyledim fakat tüm dersler için geçerli bu.
Tekrar kitabından her konu başlığından soru çözmene gerek yok bildiğin konuları zaten yapıyorsun onlardan soru çözmen seni ilerletmeyecek yapamadığın sorular yapamadığın konular üzerine git.
Kolay gelsin.Tavsiyelerin için çok teşekkürler. Bunları bir süre deneyeceğim!
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.