MSÜ için neler engel?

Makaleler
7
Merhaba. MSÜ'ye gireceğim, malum yarın da başvurular başlıyor. Öncelikle herkese başarılar. Gözümde gözlük var, iki gözüm de 3 numara. İkisini de çizdirsem, engel olur diye biliyorum. Bir yolu var mı? Ek olarak, göğsümde yara var, sağ omuz hizamın altından, sol omuz hizamın altına kadar gidiyor. Bu engel olur mu? Teşekkürler.

Merhaba. MSÜ'ye gireceğim, malum yarın da başvurular başlıyor. Öncelikle herkese başarılar. Gözümde gözlük var, iki gözüm de 3 numara. İkisini de çizdirsem, engel olur diye biliyorum. Bir yolu var mı? Ek olarak, göğsümde yara var, sağ omuz hizamın altından, sol omuz hizamın altına kadar gidiyor. Bu engel olur mu? Teşekkürler.
Göz numaranız 1'in üstündeyse ikinci aşamada elenirsiniz yani sınavdan sonraki aşamada. Benim de gözlük en büyük engelim. Lens kullanıyorum ama her türlü MSÜ giremiyorum. Çizdirdiğiniz doktor tarafından anlaşılmayabilir. ( Bazıları istisna gösteriyor elini cebine koyunca. ) Onun haricinde muhtemelen göğüsteki yara hakkında bir bilgim yok. Engel teşkil etme ihtimali yüksek gibi.

Sözleşmeli er, subay, uzman çavuş gibi sürekli Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında görev yapılmasını gerektiren rütbelerde, eski zamanlarda problem yaşanmaktaydı. Kanun değişikliğiyle birlikte artık yara ve yanık izi gibi problemleri olan adayların askeri sınavlara girmesinde herhangi bir sorun bulunmamakta. Önceki kanuna göre yara, yanık ve dikiş izi olan adaylar kesinlikle sınava giremiyordu. Yeni kanuna göre; vücutta bulunan yara izleri ve dövmelerin kıyafetten en fazla 20 cm gözükecek şekilde, kıyafetten gözükmeyecek şekilde ise, 50 cm olması gerekmektedir.

Boyutu önemli, sağlık aşamasında genel cerrahın gözüne takılırsa acımaz. Göz baya hassas konu moralini bozmak gibi olmasın ama göz neredeyse kusursuz olması gerekiıyor. Sağlıktan ve itirazdan elenmiş biri olarak bunları gördüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı