Öncelikle merhaba, bu sene sınav senem ve MSÜ kara harp okulunu kazanmak istiyorum ama aklıma takılan birkaç soru var. Derslerimin geneli yüksek denilebilecek bir düzeyde, hem MSÜ'den hem de YKS'den yüksek sıralama yaparsam bu kara harp okuluna girerken bana yardımcı olur mu? (Örneğin fizik yeterlilikte düşük puan alırsam bunu aldığım notlarla kapatabilir miyim yoksa barajı geçtikten sonra pek de bir önemi yok mu notların?) İkinci merak ettiğim konu kara harp Okulu'nu birincilikle bitirenler farklı görevlerde mi yer alıyor veya bir avantajı oluyor mu? Bir de bu kurmaylık sınavları nasıl oluyor onun hakkında birçok araştırma yaptım ancak internette pek de elde tutulur bir bilgiye ulaşamadım, sanırsam en erken üstteğmen rütbesinde giriliyor ama bunun için hak mı kazanmak gerekiyor yoksa isteyen herkesin girebildiği bir sınav mı?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle merhaba, bu sene sınav senem ve MSÜ kara harp okulunu kazanmak istiyorum ama aklıma takılan birkaç soru var. Derslerimin geneli yüksek denilebilecek bir düzeyde, hem MSÜ'den hem de YKS'den yüksek sıralama yaparsam bu kara harp okuluna girerken bana yardımcı olur mu? (örneğin fizik yeterlilikte düşük puan alırsam bunu aldığım notlarla kapatabilir miyim yoksa barajı geçtikten sonra pek de bir önemi yok mu notların?) ikinci merak ettiğim konu kara harp Okulu'nu birincilikle bitirenler farklı görevlerde mi yer alıyor veya bir avantajı oluyor mu? Bir de bu kurmaylık sınavları nasıl oluyor onun hakkında birçok araştırma yaptım ancak internette pek de elde tutulur bir bilgiye ulaşamadım, sanırsam en erken üstteğmen rütbesinde giriliyor ama bunun için hak mı kazanmak gerekiyor yoksa isteyen herkesin girebildiği bir sınav mı?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
İlk önce şöyle birinci biterinin bir belge harici ekstrası olduğunu hiç düşünmüyorum çünkü rütbe aynıdır. Söylenen emirlere harfiyen uymalı son olaylara bakarsanız asker üstünün sözünü dinler ne derse yapar. Kurmaylık olarak da bunu düşünmek için çok erken çünkü daha mezun olacağınızın garantisi yok belki de bırakacaksınız ayrıca göreve başladıktan sonraca uzun bir süreci var asteğmen olarak başlarsın rütbene subay olarak ki mülakatta fiziki yeterliliğin ve başarılı bir sonucun olması gerekiyor tercih seçimlerinde ailenin asker olup olmadığı veya gazi/şehit yakını olarak da seçenekler mevcut. Doğu görevin illaki olur ayrıca ama subay olarak çalıştığın yerdeki rütbelere göre değişiklik gösterecek biçimde bir görevlendirmen olur.
Kurmaylık benim için çok önemli eğer sadece torpili olanlar girebiliyorsa subaylığın pek bir önemi kalmayacak benim için çünkü kurmay karakol subayı olmak istiyorum.
Kurmaylık benim için çok önemli eğer sadece torpili olanlar girebiliyorsa subaylığın pek bir önemi kalmayacak benim için çünkü kurmay karakol subayı olmak istiyorum.
karakol subayından kastım kurmaylığı kazanıp general olma yolunda ilerlemek yoksa subaylığı kazanıp memur olmak istemiyorumHayır neden torpil olsun? Bunun süreçleri var sınav gibi çok kurmay subay arkadaşım oldu ayrıca şöyle bir şey var belki de okulda seni elektrik uzmanı makine uzmanı gibi bir birime verecekler kura ile nereden biliyorsun her şey olabilir değişebilir karakol subayı derken karakolda birçok subay olabilir karakol komutanı belki generaldir hatta benim bildiğim astsubaylar oluyor karakolda sanırım çok net bilgiye sahip değilsin araştırmanı öneririm belki de hiç karakola bile gitmeyeceksin bu pek belli olmaz açık konuşmak gerekirse. Bende senin gibi çok istiyordum MSÜ okuyup subay JÖAK olmayı ama kara kuvvetlerini kazanamadım farklı bir birimdi tercih listemde kazandığım. Bence çok çalışırsan istediğin yere gelirsin ama nasip kısmetide unutmamak gerek. umarım hedeflerine varırsın ülkemizde..
Hayır neden torpil olsun? Bunun süreçleri var sınav gibi çok kurmay subay arkadaşım oldu ayrıca şöyle bir şey var belki de okulda seni elektrik uzmanı makine uzmanı gibi bir birime verecekler kura ile nereden biliyorsun her şey olabilir değişebilir karakol subayı derken karakolda birçok subay olabilir karakol komutanı belki generaldir hatta benim bildiğim astsubaylar oluyor karakolda sanırım çok net bilgiye sahip değilsin araştırmanı öneririm belki de hiç karakola bile gitmeyeceksin bu pek belli olmaz açık konuşmak gerekirse. Bende senin gibi çok istiyordum MSÜ okuyup subay JÖAK olmayı ama kara kuvvetlerini kazanamadım farklı bir birimdi tercih listemde kazandığım. Bence çok çalışırsan istediğin yere gelirsin ama nasip kısmetide unutmamak gerek. Umarım hedeflerine varırsın ülkemizde.
Karakol subayından kastım kurmaylığı kazanıp general olma yolunda ilerlemek yoksa subaylığı kazanıp memur olmak istemiyorum.
Sayısaldan giderse dediğin gibi elektrik veya makine gibi sayısal bölümlere gidebilir ama EA veya Sözel olursa sıkıntı.
İnşallah hedeflerini başarırsın