MSÜ nedir?

Akifkaracakif

Decapat
Daha fazla  
Ben 11. sınıf öğrencisiyim ve üniversite olarak da MSÜ'ni düşünüyorum fakat herhangi bir bilgim yok, buraya girmek için bazı şartlar var mıdır veya kaç puanla alıyor veyahut ne oluruz gibi sorular var kafamda, yanıtlarsanız sevinirim.

Msü askerî kariyer yapmayı planlayan gençlerin girdiği sınavdır. Eğer sayısalsan Hava harp,eşit ağırlık veya sozelsen kara harp okuyabilirsin. Tabi torpilin var ise kolay girersin torpilin yoksa zor girersin.

Milli Savunma Üniversitesi. TYT ile alıyor. 3 bölüme ayrılıyor; Kara, Hava, Deniz şeklinde. Bu üç bölümden hangisinden mezun olursan Astsubay olarak işe başlarsın. Bu üniversiteyi kazandığın zaman mülakatlara giriyorsun. Sağlık, Sözlü ve parkur mülakatı. Sağlıkta senin asker olmanı engelleyecek bir şey var mı diye bakıyorlar. Sözlü mülakatta ise sorular soruluyor. Kağıt üstünde değil heyet karşısında konuşuyorsun. Parkurda ise mülakat parkurunu süre usulü ile yapıyorlar. 2 çubuk arasından geçtiğin an süren başlıyor ve bitişteki iki çubuk arasından geçtiğin an süren bitiyor. Ne kadar kısa sürede bitirirsen o kadar iyi. Mülakat sonuçları neye göre veriliyor tam bilmiyorum ama genel özet bu.

Milli Savunma Üniversitesi olarak geçiyor. Asker olmak istiyorsan bir rütbe edinmek istiyorsan bu üniversite tam sana göre.

Astsubay veya Subay olmak için girersin bu sınava. Astsubay olmak için yalnızca MSÜ puanın yeterli olur. Daha sonra belli başlı mülakat, sağlık testleri ve fiziksel yeterlilikten denenirsin yeterli görüldüğün takdirde Milli Savunma Üniversitesi'ne başlarsın Astsubay olabilirsin. 2 Yıl öğrenim görürsün.
Subay olmak için ise bunlara ek AYT puanın da önemli geri kalan tüm adımlar bildiğim kadarıyla birebir aynı sadece Hava Harp'te yapılan ekstra bir Yetenek testi var sanırım fakat bundan emin değilim rahatlıkla öğrenebilirsin bunu. Burada ise öğrenim süresi 4 Yıl oluyor.
Zamanında ben de girmiştim fakat başarısız oldum Kara Harp istiyordum. Sağlık sorunundan dolayı alınmadım. İnternette her yıl düzenli olarak girenler video çekip bir şeyler anlatıyor muhakkak süreç hakkında detaylı bilgi edinmek için izle. Başarılar dilerim umarım ulaşırsın hayallerine.

Hangisinden mezun olursan Astsubay olarak işe başlarsın diye bir şey yok. Subaylık okulu var Astsubaylık okulu var. Subaylık seçerse Teğmen olarak göreve başlar direkt.

Birkaç video izledim ve ben eşit ağırlık gireceğim subaylık ve hem TYT hem AYT'ye girmem gerekiyormuş buradan aldığım puanlar nasıl hesaplanıyor veya ortalama kaç net yapmam gerekiyor.

Birkaç video izledim ve ben eşit ağırlık gireceğim subaylık ve hem TYT hem AYT'ye girmem gerekiyormuş buradan aldığım puanlar nasıl hesaplanıyor veya ortalama kaç net yapmam gerekiyor.

Net hesaplamalarını sitelerden biraz bakman lazım taban puanları belli oluyor. Ben sayısalcıydım ve eşit ağırlık hakkında hiçbir fikrim yok katsayılar vs. Aslına bakarsan bildiğim kadarıyla MSÜ'den aldığın puan ve AYT puanın önemli. TYT'nin bir etkisi yok diye biliyorum. Tek etkisi AYT Sınavının okunması için TYT'den barajı geçmen gerekiyor o yüzden girersin ama genel olarak MSÜ'de subaylık için MSÜ sınavı puanın ve AYT Puanın alınıyor. Yanlışım varsa arkadaşlardan bilen düzeltir fakat zaten MSÜ tam TYT ayarında bir sınav oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…