MSÜ puanlar düşer mi artar mı?

303 puan lazım sayısal, ben 288 almışım 15 puan düşme ihtimali hiç mi yok hocam?

Şöyle örnek vereyim geçen sene KHO-dho-sgho 303 puandan almış bu 303 puan 225k sıralama ediyor yani en son 225 bininci aday mülakata çağrılmış. Bu senede yine aynı hesap olursa 225bininci kişi 295 puan almış oluyor ortalama. Yani sıralamlar bir 20k kişi artarsa mülakata çağrılırsınız. Ama artar mı bilemiyorum tabii oda bu seneki tercih durumuna bağlı.

Biraz öznel bir soru olacak ama siz ne diyorsunuz bu duruma geçen senelere nazaran bir değişim var mı? EA'den giremem çünkü AYT'de sayısalım iyi benim sözelim aşırı kötü bu sınavda da sonuçlardan anlaşıldığı üzere Türkçe bitirdi beni hem vaktimi hem netimi çaldı. Sizin puan durumları ne durumda?

Biraz öznel bir soru olacak ama siz ne diyorsunuz bu duruma geçen senelere nazaran bir değişim var mı?

Valla biraz teori gibi olacak ama bence düşüş var çünkü 1 ay olan tercih süresi 18 Nisanda bitmişti 3 gün daha uzattılar önceki senelerde olmayan bir şeydi bu ek olarak geçen seneye göre bir 60-70k daha az başvuru oldu. Sınav geçen seneye göre daha zordu. 20 yaş sınırıda geldi. İnşallah düşer hocam bende 294 beklemedeyim.

294 sayısal puanı mı? Birde o erteleme durumu 2023 senesinde de olmuş galiba bende ilk gördüğümde çok heveslenmiştim. Hep okul yüzünden oldu günde 10 saatimi ve en aktif olduğum zamanı çaldı 12.sınıf dediğin yoklama alınmaz isteyen gelir istemeyen gelmez ama tabi bizim eğitim bakanı sağolsun yoklamalar son saatine kadar alınıyor resmen 1 senem bu yüzden harap oldu. Okul olmasa çok rahat girerdim 4-5 tane mat sorusuna bakıyor zaten.

294 eşit ağırlık puanım 270k sıralama. 2023 de uzatılmasının sebebi Kahramanmaraş depremi olabilir. O sene sanırsam sınav tarihi falan da ertlenmişti. Okul mevzusunda müdür yardımcısı özürsüz devamsızlığı özürlüye geçriyorsa 30a kadar yolu var ben öyle yapıyordum.

30 yeter mi hocam bizden önceki senelerde son aylara doğru direk yoklama alınmıyordu zaten geç kalsak yarım yiyoruz iyice bozdular işi iyki bu sene mezun oluyorum da kurtuluyorum bunlardan. Neyse konumuza dönersek umarım dediğiniz gibidir uzatılması talep azlığındandır.

Ya ucu ucuna gireceğiz ya ucu ucuna kaçırcaz büyük ihtimalle

Hocam geçen seneye göre 46 net işte bu senenin 246k sıralaması yapıyor. Benim 46.5 netin dağılımı biraz orantısız olduğu için 285K'ya atti. Sizce tahminen bu sene 39k gerileme olur mu? Kimi olur diyor giren kişi sayısı vs. cart curt ama bana pek inandırıcı gelmiyor. Sizinki 270k falandı sanırım sizin ihtimal olabilir. Ama 39k gerileme imkansiz gibi sanki.

Hocam bu sonuçlara ne diyorsunuz peki? KHO veya DHO'su var mı?
Eki Görüntüle 2479205
hocam umarım sayısaldan tercih vermişsinizdir. şimdiden hayırlı olsun

hocam sanada hayırlı olsun 290 ile bana geldi size hayli hayli gelmiştir şimdiden hayırlı olsun sizede

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250519_010038_Chrome.jpg
    208,7 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…