MSÜ sınavı aşamaları nedir?

oquzzhan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene MSÜ sınavına gireceğim bilmediğim bazı yerler var öğrenmek istiyorum. Öncelikle ben denemelerde ortalama 300 puan yapıyorum. Geçen seneye göre harp okulu subaylık kara kuvvetleri taban puanı 310 diye gözüküyor. Mesela ben sınavdan 330 aldım diyelim taban puanı geçtiğim için direkt mülakata mı çağırıyorlar yoksa barajı geçtiğim halde çağrılmama ihtimalim mi var mı? Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Her okulun elemeler sonucunda alacağı öğrencinin 10 katı kadar öğrenci mülakata çağırılır. Örneğin KHO bu sene 1000 öğrenci alacak. Mülakata 10000 öğrenci çağırılacak demektir.

Her okulun elemeler sonucunda alacağı öğrencinin 10 katı kadar öğrenci mülakata çağırılır. Örneğin KHO bu sene 1000 öğrenci alacak. Mülakata 10000 öğrenci çağırılacak demektir.

Yani her barajı geçen çağrılacak diye bir şey yok değil mi?

Yani her barajı geçen çağrılacak diye bir şey yok değil mi?
MSÜ açıklanınca tercih yapacaksın. Onlar da tercih yapanlar arasından ilk 10000 öğrenciyi çağıracaklar. MSÜ sınavı bunun için. Taban puan YKS puanıdır ve çağırılan son kişinin değil okula giren son kişinin puanıdır. Yani 10000. öğrencinin puanı değil.

MSÜ açıklanınca tercih yapacaksın. Onlar da tercih yapanlar arasından ilk 10000 öğrenciyi çağıracaklar. MSÜ sınavı bunun için. Taban puan YKS puanıdır ve çağırılan son kişinin değil okula giren son kişinin puanıdır. Yani 10000. öğrencinin puanı değil.

Anladım teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı