MSÜ sınavına nasıl kayıt yapılır?

ÖSYM aday işlemleri sistemi şifresi için ''ÖSYM Koordinatörlüğü bulunan liseler'e'' giderek ''ÖSYM'' şifresi almak istiyorum diyebilirsiniz. Bu özelliği bulunan liselere ise okuduğunuz okulun müdürüne sorarak ulaşabilirsiniz. Bu şekilde E-Devlet olmadan ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yapmış olursunuz. Ancak bu işlem E-Devlet ile çok daha kolay. Herhangi bir PTT Şubesine yeni kimliğiniz ile gidip E-Devlet şifresi almak istiyorum dediğinizde ''2 Türk Lirası'' gibi cüzi bir miktara kolay bir şekilde E-Devlet şifresini alabiliyorsunuz. Sistemin avantajlarını yazmama gerek yok diye düşünüyorum. Devletin oluşturduğu ve vatandaşın girebildiği e-Nabız gibi sitelere bu site aracılığıyla ulaşabiliyorsunuz. Yine de seçim sizin.

e-Devlet şifresini PTT'den almak iki dakikalık iş, üniversiteye elektronik kayıt yaparken de lazım olacak. Üniversiteye kayıt olmanın yanı sıra her türlü işlerini e-Devlet'ten göreceksin. Alın derim bence ve e-Devlet şifreniz yoksa da ÖSYM şifresi alabilirsiniz. MSÜ kayıt kısmına geldikten sonra da belirli tarihler arasında kaydınızı yapabilirsiniz ve kaydınızı yaptıktan sonra da istenen ücreti yatırmayı unutmayın. Ücreti yatırmazsanız kaydınız geçersiz olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı