MSÜ sınavını fullemek için ne yapılmalı?

Makaleler
23
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
Merhaba arkadaşlar. Bugün MSÜ sınavı başvuruları başladı. 3 Mart 2024'te MSÜ sınavına gireceğim. 12. sınıf sayısal öğrencisiyim. Sınavda Full çekmek için günde hangi dersten kaç soru çözmeliyim?

Hocam Full çekmek için tavsiye verebilecek kadar yüksek puanlarda değilim ama MSÜ fullemek istiyorsanız tarih-felsefe-din-coğrafya kısmına iyice bakmanızı öneririm. Zaten matematiği ve feni kolay olan bir sınav. Türkçesi de orta seviyedir ama sosyali zorlayabiliyorlar özellikle tarih kısmını. Başarılar.

Sosyal'de zorluyorlar. Matematik 3-4-5 denemeleri ayarında oluyor.

Merhaba @massiV @erengore ve @Lucky7 yanıtınız için teşekkür ederim.
Sahip olduğum kitapların listesini paylaşıyorum:
  1. 9. Sınıf: EIS Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji Ders Anlatım Föyü.
  2. 9. Sınıf: Karekök Coğrafya, EIS Coğrafya Soru Bankası. EIS Fizik Soru Bankası. Puan Kimya konu anlatımlı soru Bankası. BES: Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya ve Coğrafya yaprak test.
  3. 10. Sınıf: EIS Matematik, Tarih, Felsefe ve Fizik Ders Anlatım Föyü. EIS Matematik Soru Bankası. Testokul Türk Dili ve Edebiyatı fasikül soru kitabı. Sonuç yayınları Matematik set. Kafadengi Extra Matematik soru bankası. Kafadengi Extra Coğrafya soru bankası. Yayın denizi Din Kültürü ve Ahlak bilgisi. Eker test Din Kültürü ve Ahlak bilgisi. Miray yayınları Fizik soru bankası. MEB yayınları 10. Sınıf tekrar testleri 1. MEB yayınları 10. Sınıf tekrar testleri 2.
  4. İngilizce: YDSpublishing Signpost A1-A2 Students Book, YDSpublishing Signpost A1-A2 Workbook. YDSpublishing Englishood A2+ -B1 Students Book Englishood A2+ -B1 Workbook
  5. 11. Sınıf: EIS Fizik DAF, Workwin yayınları; Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik soru bankası. Gür Model yayınları Matematik fasikülleri seti. BRYple Matematik soru bankası. MEB yayınları Fizik, Kimya ve Matematik soru bankası. Biyotik Bikaf Biyoloji Fasikülleri. MEB yayınları tekrar testleri soru bankası 1, 2 ve 3.
  6. 12. Sınıf: Sonuç yayınları Matematik seti. Çap yayınları Kimya seti.
  7. Paragraf: Hız ve Renk yayınları Paragraf soru bankası. Yayın Denizi paragraf soru bankası.
  8. Problemler: Kafadengi yayınları Problemler soru bankası.
  9. TYT: Ünlü yayınları; Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik soru bankası. Benim hocam Biyoloji yaprak test. MEB yayınları 3 adım serisi Türkçe, Matematik, Coğrafya, Tarih, Biyoloji, Felsefe ve Kimya soru bankası. MEB yayınları Dört Dörtlük konu pekiştirme testleri serisi; Matematik, Kimya, Biyoloji, Türkçe, Felsefe, Coğrafya, Tarih ve Fizik soru bankası. Fundamentals Biyoloji soru bankası.
  10. YKS: MEB yayınları YKS yeterlilik testleri serisi sayısal soru bankası.
  11. AYT: MEB yayınları 3 adım serisi Matematik ve tarih soru bankası. MEB yayınları dört dörtlük serisi Fizik, Matematik, Biyoloji ve Kimya soru bankası.
  12. TYT Deneme: MEB yayınları 3 adım serisi 15 adet deneme sınavı fasikülü.
  13. AYT Deneme: MEB yayınları 3 adım serisi 15 adet deneme sınavı fasikülü.
Elimdeki kaynaklar kaliteli ve zor soruları içeren nitelikli kaynaklar mı?
Elimdeki kitapların tümünü bitirdiğimde tam puan alarak birinci olur muyum?
Eksik olduğunu düşündüğünüz ve almamı tavsiye ettiğiniz kitap var mı?

Hocam birkaç tane önerim olabilir kitap olarak.
AYT fen 345 denemeleri alın. Geçen seneki sınavda fizikten bir soruyu tıpatıp aynı verdiler uğraşmadan işaretlemiştim.
Biyoloji için biyotik yayınlarının denemelerini öneririm. Biyolojiden nefret etmeme rağmen beni geliştirmeye çok yardımcı oldu.
Matematikte AYT fullemek için apotemi yayınları çözebilirsiniz. Benim hedefim 100 bine girmek olduğu için o kadar zorlamamıştım. 345 AYT matematik soru kitabı alabilirsiniz daha hızlı öğrenmek için.
Türkçe hakkında yalan söylemeyeyim hiç çalışmıyordum Sevmememin yanında zaman kaybı olarak görüyordum hatta dil bilgisini arkadaşımın yarım saat anlattığıyla öğrenmiştim. O yüzden tavsiye veremem. Sosyalde seviyen nedir bilemem ama ben genelde 11+ net yapıyordum. O yüzden sadece deneme çözdüm konu çalışmadım. Biraz genel kültür ve tarih din vs. ye olan ilgine bağlı tabii ki. Başka soracağın bir şey varsa cevaplamakta mutlu olurum.

Ayrıca söylemeyi unutmuşum. MEB tarafından verilen kaynakları iyi değerlendirin sınava yakın olabiliyorlar. Ben meslek lisesinde olduğum için bir şey vermemişlerdi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…