Merhaba. Ben fiziki olarak güçsüz bir insanım.
MSÜ istiyorum ama hem spor mülakatları hem de okulun içinde ciddi bir süreç var.
Mezuna kaldım. Dersi kendi başıma çalışacağım ekstra bir hoca dershane vs. istemediğim için o paranın çok daha az bir kısmıyla spora gitmek istiyorum.
Spora gidip kaslanirsam ve güç kazanırsam.
Spor mülakatında daha rahat olur muyum?
[(şınav,mekik,koşu) hepsi için geçerli bu arada sorum]
Merhaba. Ben fiziki olarak güçsüz bir insanım.
MSÜ istiyorum ama hem spor mülakatları hem de okulun içinde ciddi bir süreç var.
Mezuna kaldım. Dersi kendi başıma çalışacağım ekstra bir hoca dershane vs. istemediğim için o paranın çok daha az bir kısmıyla spora gitmek istiyorum.
Spora gidip kaslanirsam ve güç kazanırsam.
Spor mülakatında daha rahat olur muyum?
[(şınav,mekik,koşu) hepsi için geçerli bu arada sorum]
Hem spor salonuna hem MSÜ sınavı için kurslar var onlara katılabilirsin. Ama eğerki 2 tarafada para yetiştiremem diyorsan MSÜ kursuna katıl. Kurslar olduğun bölgeye göre değişir ama çoğunlukla Şubat Mart gibi başlıyor. O zamana kadar spor salonuna gidip güç antrenmanları yapabilirsin. Sonrasında üyeliğini iptal eder MSÜ kursuna katılırsın.
İç ve dış alımların hepsini deneyimledim kazanıp ve eğitimde vazgeçmiş biri olarak söylemem gerekir ki öncelikle bunun bir meslek olmadığı, bir yaşam tarzı olduğunu söylemem gerek. Zamanı geldiğinde ailenden, tatilinden, hasretinden özleminden vazgeçmen gerek. Bunlara rağmen istiyorsan zaten senin için en uygun olanı bu meslek olacaktır.
Soruna gelecek olursak spor mülakatında taban puanların biraz daha üstünde yapacak şekilde çalışman yeterli olacak. Senin alınmanı sağlayacak olan sınav TYT ve AYT puanın ve efendi şekilde konuşabilmenle beraber diksiyonun olacak.
TYT ve AYT puanın düşük olursa ne kadar güçlü olursan ol bir işe yaramaz. Ama TYT ve AYT puanın güzel olursa ve sözel mülakatta sakin ve efendi bir şekilde konuşursan spor kısmında taban puanlar yapsan bile asil olursun.
MSÜ sınavı sadece kaldı geçti sınavı olarak değerlendirilir. Yani belirli bir puan üstünde aldığında artık o puanın bir öenmi kalmayacak. 1 ve 0 gibi düşün. Önemli olan TYT ve AYT. Bu sınava çalışırsan ki mecbur çalışman gerek o zaman MSÜ'ye de hazırlanmış olursun.
Özetle;
TYT ve AYT'ye çalış.
Sözel mülakatta nasıl efendi gibi olunur, nasıl abartıya kaçmadan doğal davranılır, sakin kalınır ve düzgün konuşulur gibi konulara çalış.