MSÜ tercihi nasıl olmalı?

Volmestro

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Merhaba, MSÜ'den 345 puan aldım ve tercihlerde bugün açıldı. Acaba Hava Harp Okulu'nu 1. sıraya yazsam kara ve denizi 2 ve 3'e yazsam hava gelir mi veya kara veya denizden çağrılma ihtimalim düşer mi?

Hangi alan türünden kaç puan aldığının bilinmesi gerekiyor. Eğer sayısal puan türünden 345 aldıysan Hava Harp Okulu gelmeyebilir tabii 2025 taban puanlarını bilmeden geçen seneye göre konuşuyorum. 360 ile kapatmıştı geçen sene ama Hava Harp Okulu istiyorsan 1. sıraya yazmalısın. 2. sıraya Deniz veya Kara Harp Okulu'ndan hangisini daha çok istiyorsan onu yaz. Eğer Hava Harp Okulu'na puanın yeterse 1. tercih olduğu için kesin gidersin. Ama yetmeme durumunda 2. sıraya yazdığın okul belirleyici oluyor. Herhangi bir ihtimal düşme olayı olmuyor önem sırasına göre yerleştir yani. Hava gelmezse ikinci seçtiğin okul kesin gelir diye düşünüyorum o yüzden 2. ye en çok istediğini yaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…