MSÜ ve polislik için Anadolu vs meslek lisesi

Melih Dursun

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamünaleyküm 9.sınıf öğrencisiyim hedefimde polislik ve Milli Savunma Üniversitesi'ni kazanmak var sizce hangi liseye gitmeliyim? Meslek lisesinde okuyorum puanım herhangi bir Anadolu lisesine yetiyor. Sizce hangisi benim için daha kolay olur?

Herkese selamünaleyküm 9.sınıf öğrencisiyim hedefimde polislik ve Milli Savunma Üniversitesi'ni kazanmak var sizce hangi liseye gitmeliyim? Meslek lisesinde okuyorum puanım herhangi bir Anadolu lisesine yetiyor. Sizce hangisi benim için daha kolay olur?

Anadolu daha iyi meslek lisesinde olduğun bölümü yapmayacaksan çok da bir anlamı yok.

Meslek lisesinde mesela elektronik okursan üni'de elektronik öğretmeni bölümüne atanma şansın daha yüksek oluyor. En iyisi anadolu lisesi, hem daha az yorar hem de istediğin üniye girersin.

İki meslekte öncelikle sınav başarısına esas oluyor sonrasında şansın varsa sağlığa. Bir mühendislik için bu kesinlikle olmalı diyerek hedef koyabilirsiniz fakat bu mesleklerde kesinlik maalesef olmuyor. Yolunuz açık olsun.

Sana en önemli tavsiyem.

Kalp kapak kaçakları elenme sebebi değil.
Polislikte birinci derece kapak kaçakları geçer. Herkeste olabilir ve çoğu durum asla öğrenciliğe engel değildir.

MSÜ de tsk sağlık yönetmeliğin de de hafif kaçaklar sıkıntı vermeyenler geçer.

Öyle elendim diye bir şey yok açın yönetmeliği okuyun sadece tüm sağlık aşamalarını bitir 10 derece üstü skolyozun yoksa devam aşırı bir sorunun yoksa geçersin düz tabansan elenirsin.

Kalp kapakçığında kaçak varsa ilk doktor elendin dedi devam edeceksin açıcaksın yönetmeliği göstereceksin doktorların çoğu bilmiyor. Önemsemiyor. İtiraz muayenesine gireceksin mutlaka geçeceksin.

Diyelim ki tüm hepsinden elendin eve döner dönmez hemen bir kardiyolojiden veyahut elendiğin branş neresiyse oradan randevu alacaksın tekrar baktıracaksın eğer sorun yoksa mahkemeye verip okula döneceksin.

Zaten MSÜ de asil listeye girenler sağlık testlerinden sonra açıklanıyor asil listede olupta raporun yoksa gidemezsin.

Asla tek taraflı yan çanta takma. Cüzdanı kalça cebine koyma. skolyoz olursun.

Ve kardeşim ne olursa olsun kendine söz ver her gün senden 5 tane barfik istiyorum. Her gün 5 tane. Sen zamanla 15 yapacaksın onu. Her gün git sadece 5 barfiks çek. Bu kadar bunu hep yap 1 dk bile sürmeyecek diemir dede asılı kal.

Tekrar uyarıyorum seni

-BOL SU İÇ(BÖBREK İÇİN)
-ASLA CÜZDANI KALÇA CEBİNE KOYMA
-ASLA VE ASLA TEK TARAFLI YANİ TEK OMUZLU YANDAN ÇANTA TAKMA.
-VE MÜMKÜN OLDUĞUNCA BARFİKS VE ESNEME.

Sana tavsiyem bu meslekleri düşünüyorsan önce sağlık testine gir vücuduna Full baktır ona göre karar verirsin.
Küçüklüğümden beri herhangi bir yara izim veya bir hastalığım yok normalde de kolay kolay hasta olan biri değilimdir

Sana en önemli tavsiyem.

Kalp kapak kaçakları elenme sebebi değil.
Polislikte birinci derece kapak kaçakları geçer. Herkeste olabilir ve çoğu durum asla öğrenciliğe engel değildir.

MSÜ de tsk sağlık yönetmeliğin de de hafif kaçaklar sıkıntı vermeyenler geçer.

Öyle elendim diye bir şey yok açın yönetmeliği okuyun sadece tüm sağlık aşamalarını bitir 10 derece üstü skolyozun yoksa devam aşırı bir sorunun yoksa geçersin düz tabansan elenirsin.

Kalp kapakçığında kaçak varsa ilk doktor elendin dedi devam edeceksin açıcaksın yönetmeliği göstereceksin doktorların çoğu bilmiyor. Önemsemiyor. İtiraz muayenesine gireceksin mutlaka geçeceksin.

Diyelim ki tüm hepsinden elendin eve döner dönmez hemen bir kardiyolojiden veyahut elendiğin branş neresiyse oradan randevu alacaksın tekrar baktıracaksın eğer sorun yoksa mahkemeye verip okula döneceksin.

Zaten MSÜ de asil listeye girenler sağlık testlerinden sonra açıklanıyor asil listede olupta raporun yoksa gidemezsin.

Asla tek taraflı yan çanta takma. Cüzdanı kalça cebine koyma. Skolyoz olursun.

Ve kardeşim ne olursa olsun kendine söz ver her gün senden 5 tane barfik istiyorum. Her gün 5 tane. Sen zamanla 15 yapacaksın onu. Her gün git sadece 5 barfiks çek. Bu kadar bunu hep yap 1 dk bile sürmeyecek diemir dede asılı kal.

Tekrar uyarıyorum seni.

-Bol su iç(böbrek için)
-Asla cüzdanı kalça cebine koyma.
-Asla ve asla tek taraflı yani tek omuzlu yandan çanta takma.
-Ve mümkün olduğunca barfiks ve esneme.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hocam zahmet etmişsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı