MSÜ'de artık psikiyatri son 3 yıla bakıyor!

Makaleler
8
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500, B450M-K, RTX 3050, 8+8 3000Mhz 16GB RAM, Corsair K60 RGB Pro Low Profile klavye, Redmi Note 13 Pro telefon.
Merhaba herkese. Uzun süredir herhangi bir psikiyatrik rahatsızlığı olanlar MSÜ'ye giremiyordu fakat artık yasa değişti. Bu yasayla beraber son 3 yıl boyunca herhangi bir psikiyatri randevusu/tanısı/ilacı olmayan, veya varsa bile tedavinin 3 aydan kısa sürede bitmesi durumunda kişi sağlam olarak kabul edilecektir.
Haber:

1751794092466.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yasa:
TSK, Jandarma ve SG sağlık yönetmeliği: Madde 18, AÇIKLAMA: (Ek:RG-10/10/2024-32688-C.K-9015/29 md.):
Bu fıkra kapsamında 47 10/10/2024 tarihli ve 32688 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 9015 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 29uncu maddesiyle, bu fıkrada yer alan “Remisyonda” ibaresi “Geçirilmiş, remisyonda” şeklinde değiştirilmiştir. Ele alınabilecek vakalarda geçmiş öykü ve tıbbi kayıtlar dikkate alınarak geçmiş tanı ile ilgiliiçerik, seyir ve prognostik faktörler değerlendirilir, gerekirse geçmiş psikiyatrik tanılarailişkin epikriz talep edilir. Bu tanı kapsamında geçmiş tedavinin üç aydan kısa sürmesi vetekrarlamaması, eşlik eden diğer bir psikiyatrik tanısı olmaması, hastane yatışı olmaması, geçmiş tıbbi kayıtlarda psikotik belirtiler, dürtüsellik, madde kullanımı, intihar girişimi, kendine zarar verici davranışlar tanımlanmaması, hâlen ruhsal muayene ve/veya psikometrikinceleme sonuçlarına göre psikopatolojik bir unsur saptanmaması veya dış kaynaktanalınanlarda son 3 yıla ait psikiyatrik bir tanı/tedavi kaydı olmaması hâlinde psikiyatri uzmanıtarafından “sağlam” kabul edilir.

Çok iyi bir şey değil aslında. Askerlik çok stresli bir meslek, kağıt üstünde sağlam görünen adam sıkıntı yaşamasın diye zamanında böyle bir karar alınmış, şimdi neden yumuşatıyorlar anlamadım.

Tanıdıklarımdan çok duydum int. edenler, beraberinde başkalarını da götürenler, sinir hastası kavga arayan tipler, şimdi daha riskli bir hale gelecek.

Çok iyi bir şey değil aslında. Askerlik çok stresli bir meslek, kağıt üstünde sağlam görünen adam sıkıntı yaşamasın diye zamanında böyle bir karar alınmış, şimdi neden yumuşatıyorlar anlamadım.

Tanıdıklarımdan çok duydum int. Edenler, beraberinde başkalarını da götürenler, sinir hastası kavga arayan tipler, şimdi daha riskli bir hale gelecek.

Evet dediğiniz her şey tamamen doğru, bu mesleği yapamayacak adam denememeli bile. Ancak ben ve benim gibi gerçekten askerliğe hedef koyanlar için iyi bir haber.

Bildiğim kadarıyla detayları da var, örneğin çok ciddi geçmiş semptomlar da engel olmaya devam edebilir. Zaten sağlık muayenesinde detaylı bakıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı