MSÜ'de KHO mu okunmalı yoksa JSGA mı tercih edilmeli?

Merhaba sizce MSÜ'den kara harp okuluna mı gireyim yoksa JSGA mı seçeyim? Hangisi daha iyi olur?

Jsga daha iyi diye düşünüyorum, ancak alım sayısı bir o kadar az. Ben de seneye astsubaylık istiyorum ve konuya hakimim sana açıklamaya çalışayım.

Eğer MSÜ seçersen okula girmek daha kolay çünkü MSÜ de tek önemli olan şey sözlü mülakat değil, evet 70 puan almanız lazım ancak sözlüyü geçseniz bile okulu kazanmanızı belirleyen şey adp punı ve bu puanı belirleyen şey de YKS puanı ile sözlü mülakat. Yani YKS puanınız iyiyse adp puanınız da yüksek olur ve okula çağrılırsınız.

Adp: Aday değerlendirme puanıdır, YKS puanı, sözlü mülakat puanı ve spor mülakatınızdan gelen puanların bir ortalaması ile bir adp puanınız ve sıralamanız olur. Ve MSÜ'ye adaylar bu puan sıralamasıyla çağrılır. YKS yüksekse her türlü kazanırsınız.

Ancak jandarmada olay tamamen sözlü mülakat, tüm aşamaları geçtikten sonra sözlüye kalırsınız. Geçerseniz geçerisiniz geçemezseniz elenirsiniz.

Bence ikisini de tercih edin zaten ikisinin de mülakatlarına girebilirsiniz, birini önce kazandınız diyelim ki, diğerinin mülakatları sonra açıklandığında bırakıp ona geçebilirsiniz. Ancak yeriniz de olsam jsga için çabalardım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı