MSÜ'ye girip DHO kazanılabilir mi?

Mehmet 38ff

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. 9. sınıfa gidiyorum ve MSÜ'den DHO kazanmak istiyorum ama internette çok karışık bilgiler var. Şimdi ben 11'de sayısala gideceğim. MSÜ'de sadece TYT gireceksem daha sonrasındaki YKS sınavında AYT'de istiyorlar diyorlar. Ben YKS de sadece AYT mi gireceğim yoksa YKS de TYT de girecek miyim? Bir diğer anlamadığım şey ise sayısal ile alıyor olması. O nasıl oluyor?

MSÜ sınavı ayrı YKS sınavı ayrı.

MSÜ için MSÜ sınavına girilir. Normal üniversiteler için TYT ve AYT sınavına girilir ve bu sınavların puanı ile YKS puanı oluşur. Sayısalda şöyle oluyor sen sınavdaki bütün çözdüğün sorulardan puan alıyorsun ama "sayısal" puan ile alan bölümde sallıyorum 1 sosyal sorusu 1 puan değerinde iken 1 matematik veya fen sorusu 4 puan değerinde olur dolayısıyla matematik ve fen çözülmesine ağırlık verilmesi gerektiği için sayısal denir.

MSÜ sınavı yalnızca MSÜ'yü tercih etmek için kullanılan bir sınav. Başka bir amacı yok. Bir nevi Ankara bileti. DHO istiyorsan TYT+AYT-SAY çözeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…