MSÜ'ye kaç defa girme hakkı var?

AhmetNrgz

Hectopat
Öncelikle merhabalar, 11. sınıfa gidiyorum. Bu MSÜ'ye kaç defa girme hakkımız var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak.

20 Yaşınıza kadar girebilirsiniz sanırım internette yazıyor.

@AhmetNrgz hocam msü yü ne yaptın? Ben mezunum şu an üniye hazırlanıyorum. Msü yine olmadı. Artık bir sivil üniversite yazıcam, senin şu an ki durumunu merak ettim umarım istediğin olmuştur...

Hocam maalesef hava harp gelmedi hava astsubaylik geldi her şeyi geçtim ancak sağliktan elendim pes etmedim PMYO denedim onun parkuruna tam hazirlanamadiğim için parkurda kaldim en son JAMYO deneyim dedim ve oldu asil olarak başarili oldum. Ve sağliktan Allah'a şükür sağlam aldim pazartesi günü yani 23.09.2024 günü Ankara'da astsubay meslek yüksekokuluna başlayacağim hakkimizda hayirlisi olsun sana tavsiyem Jandarma'yı bir düşün hem polis hem asker gibi yolun açik hem asayiş birimi hem askeri birimi hem de trafik birimi var güzeldir hiç yoktan iyidir başarilar dilerim.

Hocam jandarma pilot olmak için hangi yolu izlemeyeliyiz? Bu arada tebrik ederim ve helal olsun Allah bir şekil nasibimizi yaşatıyor her daim başka bir yol var önümüzde bu sene gireceğim ben HHO istiyordum lâkin puanını tutturamayacağım gibi MSÜ de kara harp okulu ve kara havacılık istiyorum son çare de jandarma hedefim var jandarmadan pilot nasıl olunuyor biliyor musun?

Astsubaylık ile jandarmanın sağlık şartları farklı mı?

Astsubaylık ile jandarmanın sağlık şartları farklı mı?
Havada sağlık mülakatları farklı oluyor benim bildiğim kadarıyla ekstra olarak g direncine karşı ve bi piskoloji gibi bişey varmış onlardan elenmiş olabilir

Bu senenin son kararlarıyla birlikte en az 17, en fazla 20 yaşında olanlar girebilir. Ve liseden mezun olalı en fazla 2 sene geçmiş olmalı. Yani bu sene en fazla 2023 mezunları girebildi, 2022 ve öncesi giremedi.

En iyi durumda, 3 kez girme hakkınız var.

Lise son sınıf, 1. mezun, 2. mezun.

Bu bilgi hala geçerli mi Hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…