MSÜ'ye nasıl çalışılır?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar 12. sınıfım genel bilgileri biliyorum ama ortalama öğrenciyim. Bu yılki MSÜ sınavına girme hakkım varmış, kendimi deneyeceğim. MSÜ'de ne olunuyor? Yani devlette temizlikçi personeli gibi atanma durumu mu var yoksa sadece askerlik ile mi alakalı? Sınava girip kendimi deneyeceğimde önce neleri çalışmam lazım ve ne gerekiyor ne için? Bunu bilmek istiyorum.

MSÜ sadece asker olabilirsin tabi bunun da bölümleri var aynı üni gibi. TYT ayarında bir sınav. İstersen daha detaylı bilgi verebilirm.

Sadece askerlik ile ilgili. Atama dediğin kamu personeli seçme sınavı ile oluyor, KPSS.
MSÜ üniversitelerinin birinde mühendislik okursan askeri mühendis, mühendislik bakış açısına sahip bir mühendis olursun. TSK da çalışırsın. Aselsan'da vs. değil. Ordudan çıkmak istersen tazminat ödüyorsun sonrasında sivil bir mühendis olabiliyorsun
MSÜ de mühendislik okumak için hem MSÜ hem AYT puanı gerekli. Sadece subay olmak istiyorsan sanırım sadece MSÜ puanı ama emin değilim onu araştır!
MSÜ sınavı ile TYT sınavı neredeyse aynı, sadece MSÜ Sosyal Bilgiler Testi kısmı TYT'den daha zor.

Şöyle Subaylık kazanırsan mühendislik bölümlerinden birini okuyabilirsin ama Astsubaylık kazanırsan motor, tamir gibi bölümlere gidersin zaten MSÜ'nün Deniz harp, Kara harp, Hava harp olmak üzere 3 bölümü var. Mühendislik, motor gibi dalları bu bölümlerden birini kazandıktan sonra seçiyorsun ve bildiğim kadarıyla bu dalları, kazandığın bölüm ile ile ilgili olan kısımlarını okyabiliyorsun.

Subay ve astsubay olabilmek için gereken sınav 20 yaşına kadar girebiliyorsunuz. Ancak MSÜ sadece yetmiyor astsubay olacaksanız TYT subay olacaksanız beraberinde AYT'de gerekli ve onlardada belli olmayan fakat okula girmeni kolaylaştıracak puanlara ulaşman gerek. Sağlık ve Sözlü mülakatları saymıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…