Bu sene sınavına girmiş birisi olarak size birkaç da tavsiyem olsun, öncelikle boy - kilo skalasına dikkat ediniz. Basit bir şey gibi duruyor ama ben bundan kalan kişileri bile gördüm daha sınavlar başlamadan. Daha sonrasında fiziksel yeterlilikte 400m koşu (kaç dakika/saniyede koşuyorsunuz) 1 dakika içerisinde kaç şınav ve mekik çekebiliyorsunuz şeklinde 3 ayrı beceri bekliyorlar sizden fakat 2 tanesinden 0 almadığınız sürece yani 1 ile geçseniz dahi mülakatlara girmeye hak kazanıyorsunuz. Ama elbette fiziksel yeterlilikte puanınızın yüksek olması da sizin işinize yarar çünkü bu puanın da belli bir kısmı ADP'ye ekleniyor. Mülakatlarda olabildiğince rahat olun, heyecanınıza yenik düşseniz bile oradaki zaten albaylar ve yarbaylar sizi olabildiğince rahatlatmaya çalışıyor. Kendinizden emin, dik duruşlu bir şekilde soruyu sorana ilgi gösterdiğinizi belirterek hafifçe ona yönelerek soruya cevap veriniz. Bilmediğiniz bilmiyorum demekten çekinmeyiniz fakat en kısa sürede öğreneceğinizi de belirtmeyi ihmal etmeyiniz. Diksiyonunuza çok dikkat edin. Telaffuz edemeyeceğiniz kelimeleri söyleme gibi bir risk almanızı pek de önermem. Bunun haricinde kesinlikle yalan söylemeye kalkmayınız, her türlü bilginiz zaten komisyon üyelerinin önünde açık bulunuyor, yalan söylemek demek sizin zararınıza olur. Son olarak ise sınava gitmeden önce bir sağlık taramasından geçmenizi öneririm. Burada sizi 10 veya 11 ,idi tam hatırlamıyorum, tane bölüme gönderecekler ve hepsinden geçer raporu almanız lazım. Özellikle ortopedi bölümünde, düz taban ve skolyoz için baktırınız. Kalan kişilerin ve maalesef de benim kaldığım tek yer burası olarak çok büyük üzüntülerle geri dönebilirsiniz. Hepsinin dışında umarım hakkınızda hayırlısı olur, her şey gönlünüzce olsun başarılar.