Arkadaşlar, şimdi bir tarafta 2016 model, 40.000 Km'de, temiz kullanılmış, kaza vs. görmemiş MT125 var, bir tarafta da QJ SRK 125 var.
İlk motorum olacak, açıkçası MT'ye çok daha yakınım ama başlangıç olarak Çin motoru almak diyen var, hiç bulaşmayın diyen var. Ne yapacağımı anlamadım. MT beni ne kadar götürür mesela?
Kanka 18 yaşındayım. 16'sin galiba. A1 ehliyete gidip Japon motor alınmaz. En kötü 18 olman lazım. Sana önerim NS125 dehset motor. MT'den hiçbir eksiği yok Çin değil zaten az çok motor biliyorsan Pulsar kalitesini biliyorsundur. Çin Mali da sürülmez değil ama QJ kötü bir marka. Hem servis kalitesiz. Yani illaki ilk motorunla hafif kazalar yaşarsın. Parça kırılır o parça en az 4 ayda gelir. Bajaj'da bu sorun yok. Ek olarak MT125 ya da QJ alırsan geri satamazsin. Piyasası yok onların. Belli başlı motorlar dönüyor piyasada. Sayayım sana. Drift L, TVS Raider ve benim dediğim. Sana önerim o ama sen bilirsin.
Kanka 18 yaşındayım. 16'sin galiba. A1 ehliyete gidip Japon motor alınmaz. En kötü 18 olman lazım. Sana önerim NS125 dehset motor. MT'den hiçbir eksiği yok Çin değil zaten az çok motor biliyorsan Pulsar kalitesini biliyorsundur. Çin Mali da sürülmez değil ama QJ kötü bir marka. Hem servis kalitesiz. Yani illaki ilk motorunla hafif kazalar yaşarsın. Parça kırılır o parça en az 4 ayda gelir. Bajaj'da bu sorun yok. Ek olarak MT125 ya da QJ alırsan geri satamazsin. Piyasası yok onların. Belli başlı motorlar dönüyor piyasada. Sayayım sana. Drift L, TVS Raider ve benim dediğim. Sana önerim o ama sen bilirsin.
Yani evet, Japonlar her türlü daha kaliteli fakat 16 yaşında Japon almak mantıksız. 125 CC her motor birbiriyle aynı kalitededir zaten. O motorlara o paralar verilmez. Bence ya NS125 al ya da TVS Raider125. gerisi de kötü değil ama bunlar bayağı F/P araçlar. MT seni ne kadar götürür bunu sormuşsun. MT seni istediğin kadar götürür ama bunu sadece MT değil Bajaj da yapar. Bende NS200 var 22000'de hala tık yok.
Arkadaşlar, şimdi bir tarafta 2016 model, 40.000 Km'de, temiz kullanılmış, kaza vs. görmemiş MT125 var, bir tarafta da QJ srk 125 var.
İlk motorum olacak, açıkçası Mt'ye çok daha yakınım ama başlangıç olarak Çin motoru almak diyen var, hiç bulaşmayın diyen var. Ne yapacağımı anlamadım. Mt beni ne kadar götürür mesela?
İlk motor olarak neredeyse 10 yaşında ve 40.000 km de motor alırsanız canınız yanar. Mt de şanzıman değiştirmeniz gerekecek kesin. Zamanı gelmiş. Ns 125 ns 200 bakmanız daha hayırlı olur. Çinden uzak durun mondial falan olmadıkça onlarda da belli başlı motorlar.
Evet Drift L yerine TVS Raider da düşünülebilir aradaki fiyat farkı önemli değilse başlangıç için Raider ya da Drift L en iyisi olur zaten hocam belli bir süre kullanıp satmak istiyeceksin yüksek bütçeli başlangıçlara gerek yok bence.