MT125 vs Benelli 125 S

Birisi beni bu konuya etiketlemiş. Bende madem öyle cevap vereyim.

1. MT125 çok pahalı bir motor 250 hatta 400'lük motorlar bile o fiyata var. Ben asla almam. 125CC bir motora 250-300 bin liralar verilmez.
2.Benelli 125 kaliteli bir motor değil. Çin malı.(20 sene önce İtalyan olabilirdi artık adan Z ye Çin) parça sorunu var, servisleri kötü.

Ben alternatif olarak SYM NHX125 önereceğim. Ön arka standart ABS'li. SYM çok sağlam ve kaliteli bir marka. Tasarım olarak da güzel. Fiyatı da en son 159 bin liraydı diye hatırlıyorum.

Bende Çin olarak biliyordum daha bilgili birisi söylesin diye beklemiştim sağ olun hocam.

MT-125 almayı düşünüyorsanız, bana kalırsa Çinliler kaliteli firmalara bayilik verip yedek parça sorununu çözseler, motorları çok daha fazla tutulur. Fakat şu an Türkiye’de genelde bisikletçiden bozma ustalar bu motorlarla ilgilendiği için ve yedek parça sıkıntısı olduğu için pek tercih edilmiyor. Eğer almayı düşünüyorsanız, benim tavsiyem Drift L olur. 110 bin TL vermeye hiç gerek yok. Muhtemelen A1 ehliyetiniz olduğu için böyle bir motor arıyorsunuz. MT-125'i şimdi alacaksınız, üzerine masraf yapacaksınız, aksesuar vs. derken toplam maliyet 150-160 bin TL’yi bulacak. Bunun yerine 50-55 bin TL'ye Drift alın, aksesuar vs. yaptırmanıza da gerek yok. Paranızı cebinizde tutun. O kalan bütçeyle de kaliteli ekipman alın.

Benelli İtalyan bir markadır ve İtalyan motorlarıda piyasada adını yapmış kaliteli markalardır ve aynı şekilde Benelli'de güzel bir markadır sizi üzmez.
Ekstra olarak Suzuki Gsx-s 125 veya Aprilla Tuono 125 bakabilirsin.
Benelli İtalyan değil.
Selamlar, öncesinde de böyle bir konu açmıştım. Bütçede sıkıntı yok demiştim fakat başlangıç motoru olduğu için öyle aman aman da para harcamak istemiyorum.

72.5K'ya 8.800 Km'ye 2024 model Benelli 125 s var, motorun hiçbir sıkıntısı yok, o civarlarda o Km'lerde birçok ilan var. Diğer tarafta ise,
2019 model 39 Km'de 110 K'ya MT125 var. Gönül ister MT125'in 2024 modelini almak fakat başlangıç motoru için 280-290 k çok geliyor gözüme. Sizce hangisi alınmalı?
Artı olarak, Benelli'ye daha yakınım şu an, 0'ı mı alınmalı yoksa 2.el mi o da kafamı karıştırıyor.
Fason olarak üretilen bir motor. Keeway rkf 125 araştırabilirsin. Sen şimdi parça siparişi vermek istesen ilk önce Benelli’ye gidecek oradan fason fabrikasına parça bulman çok zor anca çıkma parça bulursun. Deneyimlediğim kadarıyla ustası da yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı