Hayırlı olsun dostum tekerine taş değmesin rodaj ortalarında biraz gaz açmanı tavsiye ederim motorun sağır kalmaması için ilk motorum R25 de o hatayı yapmıştım motor sağır kalmıştı sonrasında açmak için Fethiye-Marmaris arası bir hayli uğraşmıştım.
1400 km'lik bir yola çantasız motorla çıkılmaz. Lastik kiti, pompa, zincir yağı, motor yağı, antifriz, su vs. almak gerek. Eğer bunlar yoksa riskli olacağını düşünüyorum.
Ara sıra gaz açıyorum ama bazıları bunun zararlı olduğunu da soylemisti yanlış anlamayın motor hakkında pek tecrubem yok ilk motorum ondan merak ettim.
Yok hocam ne kusuru bende zamanında aynılarını yaşadığım için not geçmek istedim rodaj mevzusuna çok dikkat ettim rodaj bitmeden artçı bile almadım fakat rodajdan sonra motordan tam performans almam biraz zaman aldı sonradan öğrendim ki düz yolda uzun süreler olmamak şartıyla ara ara biraz sıkıştırmak gerekiyormuş ama dediğiniz gibi rodaj bitmeden sürekli dikkatsizce yüksek devirde seyir etmek zararlıdır.
@CarryPotter26 Kulaktan dolma bilgilerle rodaj yapmayın. Motorunuzun kullanım kılavuzunda nasıl rodaj yapılacağına dair noktasına, virgülüne kadar detayıyla bir bölüm mevcut. Orayı takip edin sadece.
3 Hafta önce CBF 150 ile Bursa'dan Ordu'ya gittim. 2 gün önce de MT-25 ile geri döndüm.
Çanta ve konfor sele varsa hiç korkma. Hele birde yüksek tur camın varsa tadından ve keyfinden yenmez