MTA, FiveM hiyerarşi ne demek?

furkan_tuysuz61

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bir sunucuda alımlar açıldı şeriflikte.
Ama bende 2 tane yerde takıldım ve bulamıyorum.

Hiyerarşi ne demektir ve bir örnek verebilir misiniz?
GSD'nin görev alanları nelerdir? Normal şartlarda görev alanları şehrin hangi kıs mıdır?

Yardımcı olur musunuz?

Hiyerarşi bir birim olarak düşündüğümüzde sıralama gibi düşünebilirsin. Makam sırası, önem sırası olarak söylenebilir. Örnek olarak polis memuru, komiser, başkomiser, amir gibi sıralanan bir sistem. Komiser, polis memurundan üst bir rütbeyken başkomiser, komiserin bir üst rütbesi diye gidiyor. (Sadece örneklendirme yaptım. Arada rütbe vardır elbet.)

Rol sunucularında hiyerarşi genel olarak rütbeler arasında kullanılır. Bildiğiniz alt-üst ilişkileri işte. Mesela teğmen çavuştan daha yüksek rütbedir.

Gsd'nin tam açılımını bilmesem de "SD"den dolayı bir Sheriff Department yani şeriflikten bahsettiğinizi düşünüyorum. Eğer düşüncem doğruysa şehir içinde değil kasabada görev yaparsınız, genel olarak bu tarz rol sunucularında asıl tehlikeli olaylar illegal işler kasaba tarafında döner. Sizin göreviniz gerektiğinde illegal bölgelere baskın atmak, devriyelerle denetim yapmak, kasabanın güvenliğini sağlamaktır.

Not: Zaten şeriflik demişsin en başta görmedim.

Merhaba bir sunucuda alımlar açıldı şeriflikte.
Ama bende 2 tane yerde takıldım ve bulamıyorum.

Hiyerarşi ne demektir ve bir örnek verebilir misiniz?
GSD'nin görev alanları nelerdir? Normal şartlarda görev alanları şehrin hangi kıs mıdır?

Yardımcı olur musunuz?
Hiyerarşi rol yapma oyunlarında, Ast Üst ilişkisidir. Mesela FiveM'de herhangi bir departman veya bir çete, ailedesiniz burada kendinizden kıdemli kişilere saygı duymak zorundasınız. Tam tersi sizden düşük kıdemli kişiler size saygı duymak zorundadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı