MTA sunucusu nasıl açılır?

mnms

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ben MTA sunucusu açacağım ama sanırım kodlama bilgisi gerekiyor. R ama ben bilmiyorum. Eğer kodlama gerekiyorsa bunu iş olarak yapanlar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucuyu açmak için sanal veya fiziksel makineye ihtiyacınız var. Sanal makine (VDS) kiralamanızı öneririm. MTA'da sunucu geliştirmek için kullanılan scripting dili Lua. Onu da öğrenerek başlayabilirsiniz. Gerekli bilgiyi internette bulabilirsiniz. Ek olarak duruma göre MySQL, Javascript gibi dillere de ihtiyacınız olur. Evet, size yapanlar olur ama sizin öğrenmeniz daha iyi. Ayrıca yapanlar da para isteyecektir.

Son düzenleme:
Sunucuyu açmak için sanal veya fiziksel makineye ihtiyacınız var. Sanal makine (VDS) kiralamanızı öneririm. MTA'da sunucu geliştirmek için kullanılan scripting dili lua. Onu da öğrenerek başlayabilirsiniz. Gerekli bilgiyi internette bulabilirsiniz. Ek olarak duruma göre MySQL, JavaScript gibi dillere de ihtiyacınız olur. Evet, size yapanlar olur ama sizin öğrenmeniz daha iyi. Ayrıca yapanlar da para isteyecektir.

Peki bu bahsettiğiniz dilleri nereden öğrenebilirim ve çok zormu öğrenmesi?

Peki bu bahsettiğiniz dilleri nereden öğrenebilirim ve çok zormu öğrenmesi?
Kolay diller. Tabii ki zaman ayırmanız gerek. Ama öğrenmenizi önermem. Programlamaya daha iyi dillerden başlanabilir. Yine de öğrenmek istiyorsanız YouTube'a yazarak MTA için Lua rehberleri bulabilirsiniz. Normal Lua dili MTA'da kullanılmamaktadır.

Kolay diller. Tabii ki zaman ayırmanız gerek. Ama öğrenmenizi önermem. Programlamaya daha iyi dillerden başlanabilir. Yine de öğrenmek istiyorsanız YouTube'a yazarak MTA için lua rehberleri bulabilirsiniz. Normal lua dili MTA'da kullanılmamaktadır.

Peki Minecraft kodlama gerektirirmi ben MTA kodlamasını öğrenmektense zaman ayırıp direk yazılım öğrenirim çünkü eğer Minecraft gerektirmezse orada kurayım.

Peki Minecraft kodlama gerektirirmi ben MTA kodlamasını öğrenmektense zaman ayırıp direk yazılım öğrenirim çünkü eğer Minecraft gerektirmezse orada kurayım.
Kurmakta bir sorun yok. Script geliştirmek için belirli diller öğrenmelisiniz. Yoksa MTA'da da Lua öğrenmeden kurabilirsiniz. MTA'nın resmi sitesinde paylaşılan modlar var. Ama kalitesiz olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı