MTB Bisikletle daha hızlı gitmek

Buna benzer bir bisikletim var. Nedense çok hırs yaptım nasıl daha hızlı gidebilirim diye. Size de bir hikaye gibi anlatmak istiyorum.
Öncelikle bu bisikletin bir hız bisikleti olmadığını biliyorum. Güzergah baya yokuşlu asfalt yoldan iniyorum. Ama yine de bazı tekniklerle hızımı yükselttim:

İlk İniş: Aerodinamik kavramının bu kadar etki edeceğini bilmiyordum. Biraz da yolu bilmediğimden keyifli
bir şekilde inmiştim. Aşağıda "Strava" uygulamasından kaydettiğim veriler mevcut. bizi ilgilendiren maksimum hız.

İkinci İniş: "Strava" programı oradan daha önce geçenlerin hızlarını listeliyor. Bunu görünce belki sıralamaya girerim dedim. ama birinci benim geçtiğim yerden 87km/h ile geçmiş. yine de kararlıydım. Birkaç video izlemiştim hızımı arttıracaktım. Ve biraz da olsa kafamı eğerek hava sürtünmesi azalttım. Hızlanmayı başardım.

Üçüncü İniş: Bu sefer aerodinamiğin önemini anladım aynı taktiği tekrar uygulayacaktım. Ama ekstradan pedal da çevirecektim. Böylece daha hızlı gidebilecektim.
Ama düşündüğüm gibi olmadı 65km/h ile giderken pedal boşa dönüyor gibi oldu. Aerodinamiği biraz daha tecrübe edince birkaç kilometre daha hızlandım.

Dördüncü İniş (son hız): Pedal çevirmekle olmayacağını anlamıştım. Benim sadece aerodinamiğe önem vermem gerekiyordu. En iyi aerodinamik için bisikletin üzerine yatmak gerekiyor. Ama ben bunu yapamıyorum. Hem amortisörler nedeniyle denge bozuluyor hem de kadro boyunun az olması nedeniyle ayağım lastiğe falan sürtüyordu. Bende kendime göre uyarladım: Elimi gidonun merkezine doğru yan yana koydum. Kafamı da ellerimin üzerine koydum. Ayaklarım pedalda ama dizlerimi amortisörün olduğu boşluğa koydum. Belimi de olabildiğince kafamın arkasına da koyunca hazırdım. Hızı biraz daha yükseltmeyi başardım.

Not: Size sadece bu 4 inişi göstersem de ben toplam da 25-30 kere denedim. Fikirlerin en iyi ihtimallerini koydum. Ve sanırım bu bisikletin kapasitesi bu kadar İnternette iniş yaptığım rotadan Bu adam çok daha hızlı geçiyor (tabi yol bisikletiyle). Dinlediğiniz için teşekkürler, yorumlarınızı cevaplamak için sabırsızlanıyorum

(İniş yaparken hep aklıma Şimşek Mcqueenin "ben hızım" repliği geldi. Ona da buradan ulaşabilirsiniz.)

Dosya Ekleri

• 1.jpeg
    17,5 KB · Görüntüleme: 63
  • 3.jpeg
    19,2 KB · Görüntüleme: 59
  • 3.jpeg
    19,2 KB · Görüntüleme: 46
  • 2.jpeg
    16,4 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazarken de tek cevap veremeyeceğim soru buydu. Haklısınız.
Lastik değiştirmek ve orta maşanı kilitlemek bile sana çok fayda sağlardı. Neden bu kadar zahmete girdin ki?
Lastiği biraz daha fazla hava bassam patlayacaktı. O kadar etki etmez demişlerdi. Denenebilir.

Arkadaşın dediği çok doğru benimde senin gibi bir arkadaşım vardı sonra bir gün benim gözümün önünde kaza yaptı ve şimdi bacağındaki dört eklem sinirler yırtıldığı için kontrol edemiyor ve koşamıyor (gaza gelme herşeye )Ama daha devam etmek istiyorsan kendi bisiklet üzerindeki inişlerde çıkışlar da dönüşler de pozisyonunu iyi ayarla mesela yokuş aşağı giderken gidona doğru yat ve yapabiliyorsan rüzgarı arkana al tekerlerin tam şişik olsun kuru tekerle git İyi gezmeler

Tebrik ederim hocam ama durmayı da hatırlatırım fenler HD mi MD mi tam anlayamadım ama sonuçta bisiklet için yüksek hızlar size birşey olmasın

Teker rulmanlarına ve aktarıcıya kaliteli yağ sürerseniz son hızınız artacaktır eski mosso sürücüsü olarak ben sürdüğümde farkı az da olsa 2 km/h kaydettim. Tekere ne kadar çok hava basarsan yere basan kısmı o kadar azalır bu da son hızını arttırır ama durma süreni artırır.

Hocam durmak için balatalarım bitti değiştirmem gerekiyor mekanik disk fren olması daha güven veriyor açıkçası.
Güvenlik konusunda bir savunmam yok. Uzun zamandır hiç düşmedim umarım böyle devam eder.

Hocam hiç olmadı diye asla olmaz,olamaz,olamayacak demeyin hayat bu herşey gelir başınıza gene de dikkat edin hayatta yaşadığınız herşey size karşılık olarak geri döner bunu bir yere yazın

Evet hocam da MD nin durma mesafesi HD ye göre daha uzundur ondan dedim.

Hocam hiç olmadı diye asla olmaz,olamaz,olamayacak demeyin hayat bu herşey gelir başınıza gene de dikkat edin hayatta yaşadığınız herşey size karşılık olarak geri döner bunu bir yere yazın
Ama motorsuz olarak arabalarla aynı hızda gitmek gerçekten çok zevkli. Yarış bisikleti almak istiyorum ama artık dediğiniz gibi 100km/h den düşersem ölürüm en iyi ihtimalle sakat kalırım sanırım.
Evet hocam da MD nin durma mesafesi HD ye göre daha uzundur ondan dedim.
Hocam arada durma mesafesi olarak bir fark yok sanırım çünkü 2side frenlere tam basınca tekerleri kitleyebiliyor. Ama teknoloji olarak tabi ki HD daha dayanıklıdır. V fren için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…