Mühendisligin nerede okuduğunun önemi var mi?

Daha fazla  
Şimdi canlar ben Elektrik-Elektronik Mühendisliği okumak istiyorum daha doğrusu çok da istemiyorum şimdi. Okursam da İskenderun teknikte hem sıralama çok yüksek değil hem de maddi açıdan sıkıntı olmaz sizce okey mi? Lisede stajimi demirçelik fabrikasında yaptım iyi de not kaptım oradan bir de oztrans diye bir lojistik şirket.

Açık konuşmak gerekirse torpilin varsa önemi yok. Diğer türlü hem ortalamanı yüksek tutman hem de yarışmalara katılıp projelerle kendini ispat etmen lazım. Ek olarak kendi reklamını yapman lazım. İçeriğe değil de etikete bayılır firmalar.

Açık konuşmak gerekirse torpilin varsa önemi yok. Diğer türlü hem ortalamanı yüksek tutman hem de yarışmalara katılıp projelerle kendini ispat etmen lazım. Ek olarak kendi reklamını yapman lazım. İçeriğe değil de etikete bayılır firmalar.

Çalışkan biriyim onlar okey ama ben gitsem görüşmeye istede okudum bana iy derler mi o önemli dil önemli mi bilmiyorum ama İngilizcemde var.

Ağırlıklı olarak hem evet hem de hayır.

Evet çünkü etiket işe alımlarda çok önemli. Ayrıca üniversitenin imkanları ve sunduğu eğitimin kalitesi değişiyor.

Hayır, çünkü her işin sonu sana geliyor. İster çok çok iyi üniversiteyi kazan oradan mezun ol, kendini geliştirmemiş isen, makul bir üniversiteden mezun olup kendini kanıtlamış ve alanında gelişmiş insana kıyasla ben şahsen kendini geliştirmiş insanı işe alırdım.

Çalışkan biriyim onlar okey ama ben gitsem görüşmeye istede okudum bana iy derler mi o önemli dil önemli mi bilmiyorum ama İngilizcemde var.
Görüşmeye çağırmışlarsa zaten Çin Seddi'ni aşmışsınız demektir. Dil çok önemli. Dil olmadan literatürü ne yazık ki takip edemezsiniz. Artık İngilizce'yi yeterli görmüyorlar. İkinci bir dil de arıyorlar. Rekabet inanılmaz bir seviyeye ulaştı.

Görüşmeye çağırmışlarsa zaten Çin Seddi'ni aşmışsınız demektir. Dil çok önemli. Dil olmadan literatürü ne yazık ki takip edemezsiniz. Artık İngilizce'yi yeterli görmüyorlar. İkinci bir dil de arıyorlar. Rekabet inanılmaz bir seviyeye ulaştı.

Zaten şu YKS stresinden kurtulursam Almanca Rusça'ya da Çince 3unden birini ilk aşamada öğrenmek istiyorum neyse hayırlısı ben önce çalışıp bir yer kazanayimda gerisine bakarız.

Hocam ikinci dil konusunda, ben İngilizce'yi iyi düzeyde konuşuyorum, keyfi olarak da iki senedir Felemenkçe öğreniyorum.

Burada ikinci dilin de önemli bir dil olması -Almanca, Fransızca ve Çince gibi- sizce büyük bir etki yaratır mı?

Felemenkçe'den sonra Almanca öğrenmeyi planlıyorum. Bir nevi geçiş dili olacak Felemenkçe.

Hocam ikinci dil konusunda, ben İngilizce'yi iyi düzeyde konuşuyorum, keyfi olarak da iki senedir felemenkçe öğreniyorum.

Burada ikinci dilin de önemli bir dil olması -Almanca, Fransızca ve Çince gibi- sizce büyük bir etki yaratır mı?

Felemenkçe'den sonra Almanca öğrenmeyi planlıyorum. Bir nevi geçiş dili olacak felemenkçe.

Çok akıl verecek bir seviyede değilim lakin kime sorsam Çince seni çok öne atar diyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı