Mühendislik Derslerinde Fizik Ne Zaman Görülmeye Başlar?

Flapers

Kilopat
Katılım
9 Ekim 2016
Mesajlar
3.082
Çözümler
10
Bu sene Online eğitime geçmesiyle birlikte ilk üniversite yılımızı Online olarak geçiriyoruz ve bu durumda dersler hiç alışık olmadığımız gibi hem İngilizce hem de biraz daha ağır geliyor. Soruma gelecek olursak ne zaman bu dersi anlamaya başlayacağız? Garip bir soru fakat hem evin rahatlığı varken üstüne ağır İngilizceyle birlikte anlamız biraz zorlaşıyor tüm sınıfça derdimiz budur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığı bir cümle olarak kabul edersek cevabım 1. sınıfta olur.
Soruma gelecek olursak ne zaman bu dersi anlamaya başlayacağız?
Bunu cüme olarak kabul edersek, bahsi geçen ders fizik ise anlayıp anlamamak sende ve hocada bitiyor. Benim iyi de kötü de hocalarım oldu. İkisinde de anlamadım. Fizik 1 ve 2'yi verdim. Hala anlamıyorum.
 
Başlığı bir cümle olarak kabul edersek cevabım 1. sınıfta olur.

Bunu cüme olarak kabul edersek, bahsi geçen ders fizik ise anlayıp anlamamak sende ve hocada bitiyor. Benim iyi de kötü de hocalarım oldu. İkisinde de anlamadım. Fizik 1 ve 2'yi verdim. Hala anlamıyorum.

Dersle birlikte lab derside koymuşlar yanına birinden geçemezsen tekrara düşürüyor. İlk konular lise devamı olsa da hazırlıktada günlük hayattada kullandığımız kelimeler değil derste gördüklerimiz bir afallama süreci içindeyiz.
 
Oturup çalışacaksın. O afallama çoğu durumda oluyor.
Bana üniversite sınavı matematik sorularını getir, "fullerim". Üniversite 1'deki matematikte işlenen konular onun bir tık gelişmişi. Ki ben onları da biliyordum üniversiteye başlamadan önce. Yine de Bırak AA'yı, dersten zor geçtim. Hocanın notlandırması ile de alakalı ama aynı şey olsa bile tam olarak yapamıyorsun bir şekilde.
 
Evde ders görmeyi hem aleyhine çevirebilirsin hem de lehine kullanabilirsin. Evin rahatlığıyla kendini salarsan sınav öncesi 3 gün çalışmayla yüzün gülmez. Ancak evde olmanın verdiği rahatlık ve zaman bolluğunu kullanırsan hem üniversitenin verdiği eğitimin üstüne kendin internet ortamından eğitim ekleyebilirsin. Ayrıca ileride işine yarayacak ve iş ilanlarında olmazsa olmaz istenecek yazılımları/programları öğrenmek için yine kendine zaman yaratabilirsin.

Çoğu mühendislik dalında yoğun matematik ve fizik var ancak TR'de iş bulmak istiyorsan teorik bilgiden çok pratik bilgi katmalısın kendine. Örneğin bir makine mühendisini işe alırken kimse 1. sınıftaki matematik notunu önemsemez ancak Solidworks, Catia, Siemens NX gibi yazılımları bilmesi istenir, sanayi deneyimi istenir. Tabii ki bunu dedim diye termodinamiği salla, akışkanlar mekaniğini bir köşeye fırlat falan demiyorum.

Kısaca özetleyecek olursam teorik bilgini A yapıp 0 pratik bilgi kazanacağına teorik bilgini C yapıp kendine pratik bilgi kat. Mezun olunca anlayacaksın dediğimi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı