Mühendislik için hangi laptop alınır?

Bütçe
35,40civarı

GuiDoOm

Hectopat
Selam arkadaşlar.

Bu sene elektrik mühendisliğini kazandım. Okul için laptop almam gerekiyor ama hangi modeli seçeceğim konusunda hiç fikrim yok.
Oyun oynamıyorum, sadece okul boyunca dersler, mühendislik programları ve günlük kullanım için uzun vadede sorun çıkarmayacak bir bilgisayar arıyorum.
Sizce hangi marka/model işimi görür? Özellikle mühendislik öğrencileri veya bu işten anlayanların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook Pro iyidir.

Bütçene uyan Gaming laptoplara bakabilirsin. Eğitim aşamasındayken macOS yerine Windows daha rahat olur. HP Victus serisine bakabilirsin. Kendi içinde bir sürü modeli var ama bazılarında kronik bir sensör sorunu var onu da almadan önce araştır veya Lenovo, ASUS gibi markalarda da seçeneklerin var. Ancak dikkat etmen gereken bazı hususlar var. Mesela RAM minimum 16 GB olsun yetersiz kalabiliyor. İşlemci de Intel alırsan minimum i5 olsun. SSD 256 ve üstü olsun mutlaka ama RAM en önemlisi en az 16 GB olsun.

MacBook Pro iyidir.

Hocam bütçeye 35-40k arası demiş en düşük donanımlı MacBook Pro bile 50kdan başlıyor.

Son düzenleme:
@emtyylc22 Ama azıcık bütçeyi arttırsa ve öğrenci indirimi alsa olur.

Ama mühendislik okuyor. O yüzden MacBook Pro alması daha uygun.

Hocam biraz yanlış anlaşıldım ben kusura bakmayın. Ben de bu sene mühendislik kazandım. Ben de MacBook düşünüyordum ancak hocalarım pek önermedi. Kuzenim de mühendislik okuyor onlar da bazı işlerinde MacBook'larda sorun yaşadığı için Windows ile halletmek zorunda kaldı. Ben o yüzden eğitim için önermedim. Tekrardan yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

MacBook Pro iyidir.
Macbook düşünmüyorum

Bende de aynı şekil macbook düşünmüyorum

MacBook düşünmüyorum.

Bende de aynı şekil MacBook düşünmüyorum.

Bütçene uyan seçeneklerin tabii ki var ama 50kye kadar çıkarma şansın varsa çok daha iyi modeller bulabilirsin.

SSD en az 500 GB olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…