- Makaleler
- 3
Merhaba, hangi işlemci mühendislik uygulamaları için tercih edilmeli? Aralarındaki fark ne kadar büyük? Mühendislik uygulamaları (SolidWorks, catıa, Matlab, simulink) için kullanılacak.
Aralarında baya fark var. Bütçe yetiyorsa kesinlikle i9 14900HX. Biri 16 çekirdek 16 thread, diğeri 24 çekirdek 32 thread.
Bende şu an ASUS ROG STRIX G614 var. Tuşunda bir problem çıktığı için iadeye yolladım ve tekrar almayı düşünüyorum fakat yeni çıkacak olan 5000 serisi ekran kartlı laptoplar dikkatimi çekti. Özellikle bu linkteki laptop 2.5K ekran ve 5070Ti barındırıyor fakat işlemcisi çok daha zayıf gözüküyor. Önceliğim mühendislik uygulamaları fakat oyun da oynayacağım.14900HX daha iyi.
Bütçeniz kaç TL? Ona göre öneri yapalım.Bende şu an ASUS ROG STRIX G614 var. Tuşunda bir problem çıktığı için iadeye yolladım ve tekrar almayı düşünüyorum fakat yeni çıkacak olan 5000 serisi ekran kartlı laptoplar dikkatimi çekti. Özellikle bu linkteki laptop 2.5K ekran ve 5070Ti barındırıyor fakat işlemcisi çok daha zayıf gözüküyor. Önceliğim mühendislik uygulamaları fakat oyun da oynayacağım.
Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi ama maximum attığım linkteki gibi 96000 TL olabilir.Bütçeniz kaç TL? Ona göre öneri yapalım.
50 bin bandında: Amazon.com.trNe kadar ucuz olursa o kadar iyi ama maximum attığım linkteki gibi 96000 TL olabilir.
Mantıklı bir karar. Benim de içime sinmemişti. Yeni laptoplar hakikaten çok pahalı ve çok az performans artırımı sunuyorlar.Attığınız laptop benim almayı düşündüğüm zaten fakat işlemci farkı var. Uygulamalar için kullanacağımdan laptopu yükseltmeme kararı aldım. Aradaki farka değmeyeceğini düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.