Mühendislik için Intel Core Ultra 7 255HX vs Intel Core i9 14900HX laptop

Aralarında baya fark var. Bütçe yetiyorsa kesinlikle i9 14900HX. Biri 16 çekirdek 16 thread, diğeri 24 çekirdek 32 thread.
14900HX daha iyi.
Bende şu an ASUS ROG STRIX G614 var. Tuşunda bir problem çıktığı için iadeye yolladım ve tekrar almayı düşünüyorum fakat yeni çıkacak olan 5000 serisi ekran kartlı laptoplar dikkatimi çekti. Özellikle bu linkteki laptop 2.5K ekran ve 5070Ti barındırıyor fakat işlemcisi çok daha zayıf gözüküyor. Önceliğim mühendislik uygulamaları fakat oyun da oynayacağım.

Bende şu an ASUS ROG STRIX G614 var. Tuşunda bir problem çıktığı için iadeye yolladım ve tekrar almayı düşünüyorum fakat yeni çıkacak olan 5000 serisi ekran kartlı laptoplar dikkatimi çekti. Özellikle bu linkteki laptop 2.5K ekran ve 5070Ti barındırıyor fakat işlemcisi çok daha zayıf gözüküyor. Önceliğim mühendislik uygulamaları fakat oyun da oynayacağım.
Bütçeniz kaç TL? Ona göre öneri yapalım.

Attığınız laptop benim almayı düşündüğüm zaten fakat işlemci farkı var. Uygulamalar için kullanacağımdan laptopu yükseltmeme kararı aldım. Aradaki farka değmeyeceğini düşünüyorum.

Attığınız laptop benim almayı düşündüğüm zaten fakat işlemci farkı var. Uygulamalar için kullanacağımdan laptopu yükseltmeme kararı aldım. Aradaki farka değmeyeceğini düşünüyorum.
Mantıklı bir karar. Benim de içime sinmemişti. Yeni laptoplar hakikaten çok pahalı ve çok az performans artırımı sunuyorlar.

Redditteki benzer yazınızı gördüm. Belki de başkasıdır. Ama bir bilgi var ki tüm G615 modelleri ips panelli. Amazon yanlış yazıyor. Asus müşteri hizmetlerine sordum ve bana teknik veri sayfasını içeren bir mail gönderdiler. Bu excel dosyasında G615LR-S5213'te ips panel, iki t5 usb ve gen4×4 m2 yuvası (her biri maksimum 2 tb) var.
hepsiburada'da s5003 amazon'da s5213 diğer sitelerse s5212, s5214.... vs hespi aynı 255hx ve 5070ti cpu gpu kombinasyonlu g615 (16 inç 2025 yılı rog strix) laptoplar. Cpu ve gpu için termal macun veya sıvı metalden hangi soğutucu seçeneği kullanılmış sorusunun cevabını bekliyorum. S5003'te hem cpu hem de gpu lm var cevabını aldım. Ayrıca asus ile tüm 5070 ti veya daha yüksek model için lm var mesajı gelmişti ama oled hatasından sonra tekrar sordum.
Amazon'da ilk ön sipariş edilen bilgisayarım olacak çünkü A'dan Z'ye iade politikası var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı