Reddit'teki benzer yazınızı gördüm. Belki de başkasıdır. Ama bir bilgi var ki tüm G615 modelleri IPS panelli. Amazon yanlış yazıyor. ASUS müşteri hizmetlerine sordum ve bana teknik veri sayfasını içeren bir mail gönderdiler. Bu Excel dosyasında G615LR-S5213'te IPS panel, iki T5 USB ve gen4×4 M.2 yuvası (her biri maksimum 2 TB) var.
Hepsiburada'da S5003 Amazon'da S5213 diğer sitelerse S5212, s5214.... Vs hespi aynı 255HX ve 5070 Ti CPU GPU kombinasyonlu G615 (16 inç 2025 yılı ROG strix) laptoplar. CPU ve GPU için termal macun veya sıvı metalden hangi soğutucu seçeneği kullanılmış sorusunun cevabını bekliyorum. S5003'te hem CPU hem de GPU lm var cevabını aldım. Ayrıca ASUS ile tüm 5070 Ti veya daha yüksek model için lm var mesajı gelmişti ama OLED hatasından sonra tekrar sordum.
Amazon'da ilk ön sipariş edilen bilgisayarım olacak çünkü A'dan Z'ye iade politikası var.
Asus desteğe model no(s5213) ile sordum. Teknik tabloyu attılar. gen4 max 2 tb destekli 2 adet m2 ssd ve 2 adet ram (max 32gb*2 muhtamelen, tek 64gb da olur mu belli değil ama toplam 64 gb destekli) slotu var. Stok 1 tb ssd ve 16gb×2, 32 gb ddr5 sodimm bellekle geliyor.Reddit kullanmıyorum fakat o hatayı ben de fark ettim. Amazon'da ürün özellikleri yanlış yazıyor. Ben tamamen CPU farkına odaklandım şu an bendeki laptopla. 14900HX'ten 255HX'e düşmek ne kaybettirir araştırıyorum fakat 255HX hakkında adamakıllı bilgi yok.
Ben 255hx ve 5070ti olan G615LR-S5213 ön sipariş verdim. Sıvı metalin hem cpu hem gpu ile vapor chamber soğutucu bloğa bağlanması , 3. fanın da olnası orta yuklerde sessiz bir tam stabilizasyon sağlar diye düşündüm. Fan sesini minimum isterim. Sizin için biraz daha ağır bir model olan (geleneksel bakır borulu termal macundan)Siz hangi modeli sipariş vermiştiniz? Geldiğinde inceleyip fikirlerinizi iletir misiniz?
Fiyat farkı çok olmasa 275HX veya 9955HX olan modeli tercih edebilirdim fakat çok pahalılar. Laptopu sadece iş odaklı almıştım fakat oyun da oynayabilmek istiyordum. Açıkçası laptopta oyun oynama konsepti bana biraz saçma geliyor yıllardır masaüstünde oynadığım için fakat bu paraları verdikten sonra insan oyun da oynayabilmek istiyor. I9 14900HX'ten 255HX'e ekran kartı ve 2.5k ekran için düşmek bana pek mantıklı gelmiyor üstelik 25k kadar fark var. Çünkü ileride işlerim yoğunlaşınca da kullanmak istiyorum bu bilgisayarı ve daha düşük bir işlemci yüzünden takılmalar, donmalar, uzun süren işlemler gibi şeylerle karşılaşacağımı çok iyi biliyorum. 9955HX ve 5070Ti modeli Amazon'da bulamadım ama o da aşağı yukarı 110k - 120k bandında.
Hocam bunlar çok pahalı. 9955HX olan laptoplar hakkında ne düşünüyorsunuz. Laptop elinize geldiğinde yorumlarınızı aktarır mısınız?Ben 255hx ve 5070ti olan G615LR-S5213 ön sipariş verdim. Sıvı metalin hem cpu hem gpu ile vapor chamber soğutucu bloğa bağlanması , 3. fanın da olnası orta yuklerde sessiz bir tam stabilizasyon sağlar diye düşündüm. Fan sesini minimum isterim. Sizin için biraz daha ağır bir model olan (geleneksel bakır borulu termal macundan)
Msi vectör serilerinden https://amzn.eu/d/aFCJvMo ile biraz daha buyuk ekranı ve full potansiyeli ile Amazon.com.tr iş görür
G615LR-S5003 modelini ön sipariş verdim ben de. 255hx ve 5070 Ti var. Bu model 106k'ya geldi R9 9955HX'li model 120k ediyordu ama G614 diye geçiyor o. G615'te fazladan bir usb portu, daha yeni wifi/bluetooth bağlantıları ve alt kapağın vidasız çıkıp kolay ssd/ram yükseltmesi sağlaması gibi faktörlere bakınca üstüne 14k daha ucuz olunca 255hx işlemcisine yöneldim. Açıkçası çok da benim için sıkıntı olmaz 9955HX almamak, bu işlemci de sonuçta tepe işlemcilerden biri ryzen'dan daha geride olsa da. Üstüne saydığım artılar ve neredeyse 14k fiyat farkı olunca Intel'li G615 modelini seçtim AMD'li G614 yerine.Ben 255hx ve 5070ti olan G615LR-S5213 ön sipariş verdim. Sıvı metalin hem cpu hem gpu ile vapor chamber soğutucu bloğa bağlanması , 3. fanın da olnası orta yuklerde sessiz bir tam stabilizasyon sağlar diye düşündüm. Fan sesini minimum isterim. Sizin için biraz daha ağır bir model olan (geleneksel bakır borulu termal macundan)
Msi vectör serilerinden Amazon.com.tr ile biraz daha buyuk ekranı ve full potansiyeli ile Amazon.com.tr iş görür
Hayırlı olsun. Asus AMD tarafında birçok şeyden kısmış. Ben de arada kaldım bu yüzden. 9955HX hem daha uzun ömürlü hem de kullanacağım programlarda daha performanslı olacağı için aklımı kurcalıyor fakat aradaki fark ve eksik özellikler kafamı çok kurcalıyor. Elinize ulaştığında yorumlarınızı bekliyorum.G615LR-S5003 modelini ön sipariş verdim ben de. 255hx ve 5070 Ti var. Bu model 106k'ya geldi R9 9955HX'li model 120k ediyordu ama G614 diye geçiyor o. G615'te fazladan bir usb portu, daha yeni wifi/bluetooth bağlantıları ve alt kapağın vidasız çıkıp kolay ssd/ram yükseltmesi sağlaması gibi faktörlere bakınca üstüne 14k daha ucuz olunca 255hx işlemcisine yöneldim. Açıkçası çok da benim için sıkıntı olmaz 9955HX almamak, bu işlemci de sonuçta tepe işlemcilerden biri ryzen'dan daha geride olsa da. Üstüne saydığım artılar ve neredeyse 14k fiyat farkı olunca Intel'li G615 modelini seçtim AMD'li G614 yerine.
İmkanım olsa masaüstü alabilsem çok daha sağlam sistemler toplanır da hiç masaüstü kullanabileceğim bir hayatım yok maalesef haftada birkaç saat anca kullanabilirim masaüstü alsam, o yüzden laptop aldım.
Neden sadece ASUS düşünüyorsunuz ve neden işlemci en iyisi olsun derken GPU'dan bu kadar kısıyorsunuz? 4090'lı Legion bile alınır bu bütçelerde.Hayırlı olsun. Asus AMD tarafında birçok şeyden kısmış. Ben de arada kaldım bu yüzden. 9955HX hem daha uzun ömürlü hem de kullanacağım programlarda daha performanslı olacağı için aklımı kurcalıyor fakat aradaki fark ve eksik özellikler kafamı çok kurcalıyor. Elinize ulaştığında yorumlarınızı bekliyorum.
Çünkü oyun odaklı kullanmayacağım.Neden sadece ASUS düşünüyorsunuz ve neden işlemci en iyisi olsun derken GPU'dan bu kadar kısıyorsunuz? 4090'lı Legion bile alınır bu bütçelerde.
Bahsettiğiniz programları biliyorum. Sadece işlemciye yüklenmiyorlar. Bu bütçede çok hatalı seçimler olduğunu düşünüyorum. Yine de seçim sizin.Çünkü oyun odaklı kullanmayacağım.