Mühendislik için Monster T6 alınır mı?

bildiğim kadarıyla monster soğutma işinde gerçekten berbat o yüzden öyle yazdım.

Çok fazla monster fanboyu var. Ben lenovo loq kullanıyorum, yük altında 75-80 derece görüyorum, termal limitlemeye girmiyor cihaz. Aynı özelliklerdeki tulpar 90-95 derecelere çıkıp termal limitlemeye girer
yani şunu merak ediyorum genelde bu tarz cihazlar soğutucu ile kullanılıyor çevremde marka farketmeden. evet ısınma performans düşüşüne sebep oluyor fakat benim asıl amacım çalışmalarım için donanımın yeterli olması diğer önerilen markalara bakıyorum ssd ve ram düşük ısınma problemi biraz daha az olabilir ama fiyat olarak aynılar nerdeyse.

başka bir marka öneriniz var mı doğrudan istediğim özelliklerde olan

Ram ve ssd konusuna çok takılıyorsunuz. Aynı cpu, gpuya sahip ısınma sorunu olmayan cihazlar 40k iken siz sırf ssd ve ram için absürt paralar düşünüyorsunuz. Bırakın kendiniz güncelleyin. 4tb disk + ram alın 10-15k tutar yine çok daha uyguna gelir.
Su an piyasada istediğiniz bütçede güzel cihaz yok, isterseniz bekleyin biraz rtx 5070 ti vs alın ya da bütçeyi 100-110k yapip rtx 4080 bakın ya da 60k bandında premium kasa 4070 bakın

Ekran çözünürlüğü 1440p mi yoksa 1080p FHD tabanlı mı çalışıyorsunuz?

Anlıyorum.rtx 4080 öneri modeliniz var mı veya premium kasa 4070? önerilere açığım

Birçok markada artık ssd, ram güncellemesini bırak termal bakımını yapmak bile garanti kapsamı dışına çıkartmıyor. Tabii zarar verilmemesi koşulu var.

Forumda öneri almak dışında kendi seçimini onaylatmaya mesaj yazılan çok durum var. Bu kadar tecrübe hiçe sayılıyorsa bırakın fazladan 10-20k versin, ısınsın, o bütçede kaçırdığı cihazları görsün kendi tecrübe edinsin. Zamanında Sevimli Hayalet alıp, sevimsiz sorunlarını çözmekten teknisyen olan tanıdığım var

Crucial 64 GB (2x32) 4800 MHz CL40 CT2K32G48C40S5 6.400₺
4TB nvme 10.000₺ civarı.
Cihaz üstünde gelenleri uygun fiyattan, kullnılmadan satılsa 3-5 düşer.
Basit toplama - çıkarma işlemi. Neyse kullanıcı tercihi diyelim

Kendi seçimini onaylatma amacı cümlesinden kastınız nedir? En başında bulduğum modele karşı yorumunuz nedir diye zaten sormuştum ki her model önerilerine açığım ve araştırıyorum.Kaldı ki bazı cevaplarda doğrudan model önerisi sordum.

ML için en az 20 çekirdek olmalı. İdeali 24 çekirdekli bir işlemci. Buna göre sadece i9 işlemcili modelleri tercih etmeniz gerek. 32GB RAM minimum olacak şekilde bütçeye uyan 1 bütçeyi aşan 2 cihaz var.

teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…