Mühendislik öğrencisi hangi yazılım diliyle başlamalı?

Yer
Kaer Morhen
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF A15 Laptop
Ryzen 9 8945HS
RTX 4070 Laptop GPU
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi akşamlar. Ben kontrol ve otomasyon mühendisliği bölümünde bir hazırlık öğrencisiyim. Bu dönem hazırlığı bitireceğim. Kodlama dersi olarak okulumuz bize C dersi veriyor ama ben projelerimizde kullanmak için bu dersten önce kodlama öğrenmek istiyorum. Sizce kontrol, yapay zeka alanlarında çalışacak bir öğrenci hangi yazılım dilini öğrenerek başlamalı? Şimdiden teşekkürler.

Yapay zeka alanlarında çalışacak bir öğrenci hangi yazılım dilini öğrenerek başlamalı?

Python

Yapay zeka alanlarında çalışacak bir öğrenci hangi yazılım dilini öğrenerek başlamalı?

Python.

Yapay zeka alanında Python ile başlanılmaz çünkü hadi Python ile başladı bu kişi C++ öğrenmek zorunda yapay zeka için C++a geçtiğinde zorlanır.

Neden beğenmedim attığını anlamadım doğru değil mi? Python ile yazılıma başlanmaz başlansan c#ta bile zorlanırsın

Son düzenleme:
Temel programlama mantığını kavramak için Python, sadeliği ile diğer dillere nazaran ön planda. Bu mantığı anladıktan sonra c, c++ ile devam edebilirsin. Veri analizi veya Makine öğrenimi için Python şu an biçilmiş kaftan. Otomasyon ile ilgili projelerde ben de kullanıyorum.

Düşündürücü attım hocam ben.

Yazilim gelistirmeye baslamak icin dogru dil diye bir sey olmaz.

High level dil ile baslarsan okumasi ve yazmasi daha kolay olur; pseudocode'a yakinligindan oturu algoritmaya odaklanmak daha rahat olur.

Scripting dilleriyle baslarsan compile sureci ile ugrasmaz direkt calistirirsin kodu bu da kod orneklerini paylasmayi kolaylastirir egitmenler icin.

Low level dil ile baslarsan memory ve pointer aritmetik kavramlariyla erken tanisirsin; gelecekte sistemin arka planda nasil isledigini anlamak konusunda sana cok yardimi dokunur.

Her tercihin avantaji ve dezavantaji var ama gunun sonunda hic fark etmez ne ile basladigin. Onemli olan algoritma ve data structure ogrenmek ilk basta. Geri kalani syntax. Python ile baslayan python uzmani olmuyor; C bilen yetkin birinin cani istediginde Python ogrenmesi 2 gun surmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…