Mühendislik öğrencisi için 5000 TL'ye X99 mu Z97 sistem mi alınmalı?

Buck Fuddy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni toplayacağım sistem hakkında öneriye ihtiyacım var.
Yılbaşından sonra Catia, Matlab, Ansys programlarını kullanacağım ve arada GTA V oynayacağım bir sistem toplayacağım.
i7 5820K veya i7 4790K arasında uçurumluk bir fark olur mu? Hangi sistem daha uzun ömürlü olur?
i3 540'tan geçiş yapacağım için i5 4690K bana fersah fersah yeter mi?
Bütçe olarak 5000 TL'yi aşmamayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, yeni toplayacağım sistem hakkında öneriye ihtiyacım var.
Yılbaşından sonra Catia, Matlab, Ansys programlarını kullanacağım ve arada GTA V oynayacağım bir sistem toplayacağım.
i7 5820K veya i7 4790K arasında uçurumluk bir fark olur mu? Hangi sistem daha uzun ömürlü olur?
i3 540'tan geçiş yapacağım için i5 4690K bana fersah fersah yeter mi?
Bütçe olarak 5000 TL'yi aşmamayı düşünüyorum.
@Recep Baltaş ve @Ali Güngör 'ün bahsettiği gibi eğer Broadweller 2011 pin ile gelecek ise X99 daha mantıklı.
Video: ASUS X99-A İncelemesi - Technopat 11.35 'den sonrasına bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şahsen ben de Mühendislik öğrencisiyim, yazdığınız programları kullanmaktayım. (Catia hariç. Daha çok MATLAB kullanıyorum.) 4790K var ve gani gani yetiyor açıkçası. Bir kaç bağımsız incelemeye bakmıştım zamanında. Kendim de deneme fırsatı buldum. 5820K ile 4790K arasındaki kıyaslama için. Hemen hemen aynılar açıkçası. Gözle görülür bir fark olacağını sanmıyorum. 5930 almadıkça, arada pek bir fark olmuyor açıkçası. Öyle bir tercih de, ekran kartından fena halde kıstırır bütçeyi. 4790K ile 16GB RAM'li bir sistem toplayıp, güzel de bir ekran kartı alırsanız, kullandığınız programlar konusunda da, oyun konusunda çok uzun bir süre problem yaşamazsınız. Catia için ne olur bilemiyorum ancak Ansys ve MATLAB için 4690K da yeterli olacaktır. Ama pek uzun ömürlü olmaz diye tahmin ediyorum. (Zira Mathworks biraz uçmaya başladı 2013'den bu yana.) O yüzden i7 4790K tavsiye ederim. DDR4 ile neredeyse aynı performans, 5820 ile 1500TL civarı fazla bir ücrete denk geliyor zira. :/ Pek gerek yok açıkçası.

Aralarındaki farklar hemen hemen şu videodaki gibi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dişe dokunur bir fark yok.

(Not: Ram frekansından ötürü de pek bir şey kazanmıyorsunuz. Zira geçikme süreleri çok yüksek pisliklerin! :) )

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı