Mühendislik Programları İçin Sistem Tavsiyesi

Mrcmnks

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar,

Öncelikle daha önce açılmış konuları okuduğumu bilmenizi istiyorum o yüzden burayı oku gibi bir link göndermenize gerek yok. Aradığım cevaplar o başlıkların içinde değil.
Catia, ansys, solidworks ve nx9 programlarında tasarım kısmından çok analiz kısmını halledebileceğim bir bilgisayar istiyorum. Şu an elimde Hp 2102st emektar bir laptop var ve özellikleri ;

İntel i5 3210m işlemci
AMD hd7670m ekran kartı
4+4 GB 1333 mhz ram
500gb + 1Tb hdd

Bu laptop ile solid, catia ve nx ile çizim yapabiliyorum ancak programlar güncellendikçe bilgisayar kasmaya başladı. Özellikle yük analizi ya da akışkan analizleri işkence haline geldi ve ben amd ya da intel bir sistem kurma konusunda çok ciddi kararsızlık yaşıyorum. Merak ettiğim monitör dahil 2500 TL' ye bu işlerimi halledebileceğim bir masaüstü toplayabilir miyim ? Bu arada workstation tarzı birşey al gibi önerilerde bulunmanıza gerek yok komplike işler için şirket bilgisayarında çalışıyorum. Ben evimde kullanabileceğim birşey arıyorum bu fiyata işini görür diyeceğiniz bir laptop varsa onuda önerebilirsiniz. Ayriyeten oyun oynamıyorum bunuda belirtmek isterim. Şimdiden okuduğunuz ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı