Mühendislikte MacBook Pro M4 alınmalı mı?

Yiğit Akif

Hectopat
Herkese selam. Evde halihazırda kullandığım RTX 4070 Super i5 14400 ve sıvı soğutmali bir sistemim var ve gayet memnunum. Ama mobilite için bir tane laptop lazım. Kullandığım programlar ağırlık Photoshop Illustrator rhino Fusion Solid catia Blender tarzı programlar. Tabii Solid gibi bazı uygulamalar Mac de destek yok. Çok problem değil, onları evdeki kasayla da yapabilirim. Ama mesela Photoshop'ya da rhino gibi programlarda MacBook Pro M4 de sorun yaşar mıyım? Normalde M4 Air alacaktım 40.000 küsure ama onlarda fan olmayışı ve ekranın 60 Hz olmasından dolayı biraz daha bütçeyi zorlayıp 65.000 TL'ye (pozitif teknoloji) MacBook Pro M4 almayı düşünüyorum. Bu paralara çok güzel oyuncu laptopları var (5070'li falan) fakat bunların hem ekranı MacBook kadar güzel değil hem de prize bağımlı olmak gerekiyor. Yanımda 3 4 kg laptop + 1kg da priz taşımak istemiyorum. Ama MacBook'da benim işlerimi görebilir mi tereddütlüyüm. Mesela 5000x5000 pixsel 300 PPI bir Photoshop çalışmasında 70 80 layerden sonra takılma yaşamak istemiyorum. Ya da 3D modellemede parçanın etrafında dönerken takılma yaşamak istemem. Zaten render ya da analiz gibi baba işleri kasamda yapmayı düşünüyorum ama bunların haricindeki şeyleri dışardada halletmek istiyorum. Sizce bu paralara bu makineyi almak mantıklı mıdır? Aranızda benler benzer işleri yapan varsa kendinde örnek verebilir. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse tüm mühendislik uygulamaları windows optimizasyonuyla yayımlanır.
Ama macbook alcam diyosan air alma, pro al.
Ayrıca dediğin o programlarda çalışırken normal bir gaming laptop gibi macbookunda şarjı tükenecek.

Dediklerimi düşünerek karar vermeni öneririm.

Ben Macbook almazdım. O ekran kartlarıyla, kocaman soğutucu bloğuyla bana 3 kg normal geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…