Mühendislikten mezun olan biri subay olabilir mi?

Mental olarak karşılayacağımı düşünüyorum ancak sosyal hayat konusunda benim de sakıncalarım var o sebeple henüz bir karar veremeyeceğim gibi. Ayrıca okula da erken başladım o yüzden lise son sınıf olmama rağmen 20 yaşıma girmeme 3 yıl kadar daha vakit var. Mühendislik fakültesinden mezun olduktan sonra da olunabilme ihtimali olması iyi. İtibar olarak bir görünmeme durumunu kendime güvendiğim için zamanla bir saygınlık kazanabilirim diye düşünüyorum ancak fakülteden mezun olup subay olanlar pilotaj eğitimi almıyor mu?

Almıyorlar diye biliyorum. Çünkü pilotaj eğitimi sadece okuduğunuz bölümdeki fizik ders saatine bakılmaksızın orada geçirdiğiniz 4 senenin de size katkıları göz önüne alınıyor. Sonuçta 4 sene boyunca yediğinizi içtiğinizi, görüştüğünüzü, nereye gittiniz nereden geldiniz her daim biliyorlar. Görüyorlar. Ama değiştiyse yakın zamanda bilemiyorum.

Pilotaj eğitimi almadan nasıl havacı olunuyor?

Pilotaj eğitimi almadan nasıl havacı olunuyor?

Bahsettiğiniz iki ayrı şey:

Hava Harp Okulu'na giren herkes önce 4 sene mühendislik eğitimi alır ve subay olarak yetiştirilir. Daha sonra not ortalaması yüksek öğrencilerden pilotaja elverişli olup devam etmek isteyenler 2 sene daha eğitim alırlar. Bu sürede artık teğmen olarak rütbelerini almış olmalarına rağmen 2 sene uçuş eğitimi alırlar ve bu eğitimi başarıyla bitiren teğmenler pilot olarak göreve başlarlar.

Pilotaj eğitimine giremeyen, sağlık sorunu olup elenen ya da kendi isteğiyle yerde kalan diğer subaylar ise mühendis olarak yer hizmetlerinde havacı subay olarak çalışır. Havacı subayların hepsi pilot değildir.

Yani sivil olarak mühendislikten mezun olan biri subay olursa yer hizmetlerinde havacı subay mı olabiliyor?

Bir de bir üniversitede okumaya devam ederken henüz 20 yaşına girmemişken tekrar MSÜ'ye girip hava harpa giriliyor mu?

Dediğim gibi süreci bilmiyorum çünkü darbe gibi olağanüstü bir hal oldu. Mesela o süreçte sivilden pilot aldılar direkt. Ama dış kaynaktan mühendisken girip de pilot olan hiç görmedim yalan olmasın. Bence olmuyor zaten olmamalı da yukarıda bahsettiğim sebeplerden ötürü.

2. sorunuz için şartları (yaş) karşıladığınız sürece oluyordu önceden. Yine güncel yönetmeliklere bakmak gerek.

Havacılığa ilgim olduğu için sivil bir şekilde havacılık eğitimi alsam orduda geçerli olur mu acaba?

Hocam, sınıf subayı olarak mesleğiniz için alınacaksınız (hukuk, mühendislik, vb.) Pilot olma ihtimaliniz yok.

Onu geçtim Harp Okulu öğrencileri bile ilk uçuşlarını mezun oldukları yaz yaparlar ve büyük çoğunluğu baş dönmesi mide bulantısı gibi sebepler ile daha ilk uçuşlarında elenir ve pilot eğitimi alamazlar, başka sınıflara atanırlar (hava savunma, personel, lojistik, vb.) Harp okulu okuyanlar için bile pilotluk eğitimi alabilmek ve pilot olabilmek kesin garanti değildir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…