Müslüm Filmi

Müslüm Gürses'in tekrar ilgi görmesinin en önemli sebebi yapmış olduğu cover çalışmalarıdır. Kendisi de üzerindeki kötü imajın farkında olmuş ki, Sezen Aksu, Fikret Kızılok, Hümeyra, Bülent Ortaçgil gibi değerli sanatçıların şarkılarını seslendirmiştir. Yetinmemiş, "Aşk Tesadüfleri Sever" adlı albümünde Bob Dylan, Leonard Cohen, Rainbow, David Bowie gibi oldukça önemli sanatçıların bestelerini de seslendirmiştir. Yani, Müslüm Gürses'i geçmişte eleştiren insanların tekrar ona ilgi göstermesi bunlardan kaynaklıdır, populer olduğu için değil. Ortada kaliteli bir şarkıcı vardı da biz mi dinlemedik? Geçmişin jiletçileri ne yazık ki, bu durumun farkında bile değil, onlar için önemli olan tek şey "arabesk" yani kader... Müslüm Gürses'i sevmiyorum, dinleyenlerini de sevmiyorum ve gördüğüm yerden uzaklaşıyorum. :)

Sinemada izlemenizi tavsiye ederim emeği geçenlere teşekkür ederim,türk sinemasına güzel bir yapıt daha kazandırdıkları için..

Müslüm Gürses'in tekrar ilgi görmesinin en önemli sebebi yapmış olduğu cover çalışmalarıdır. Kendisi de üzerindeki kötü imajın farkında olmuş ki, Sezen Aksu, Fikret Kızılok, Hümeyra, Bülent Ortaçgil gibi değerli sanatçıların şarkılarını seslendirmiştir. Yetinmemiş, "Aşk Tesadüfleri Sever" adlı albümünde Bob Dylan, Leonard Cohen, Rainbow, David Bowie gibi oldukça önemli sanatçıların bestelerini de seslendirmiştir. Yani, Müslüm Gürses'i geçmişte eleştiren insanların tekrar ona ilgi göstermesi bunlardan kaynaklıdır, populer olduğu için değil. Ortada kaliteli bir şarkıcı vardı da biz mi dinlemedik? Geçmişin jiletçileri ne yazık ki, bu durumun farkında bile değil, onlar için önemli olan tek şey "arabesk" yani kader... Müslüm Gürses'i sevmiyorum, dinleyenlerini de sevmiyorum ve gördüğüm yerden uzaklaşıyorum. :)

Güle Güle kardeşim. ;) Bir mesaja ancak bu kadar güzel başlanıp sonrasında da ancak bu kadar güzel mahvedilir...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Film vizyona girmeden önce beni etkileyen Teaser'lardan biri ama şu "Jiletler Jiletixde" klişesi hala bitmedi. :(

Yıllarca hiç arabesk dinlemeyen hatta arabeski kıro işi diye kötüleyenler bu filmden sonra Müslüm'cü ve arabeskçi olup çıkarsa başımıza hiç şaşırmam. Onlar da anca filmlerde havalı oluyor diye dinlerler zaten. Mesele, filmler sayesinde olmadan da Müslüm babayı ve diğer arabesk sanatçılarını da dinlemektir zaten.
Üstad sen ne yaptın ya, bu nasıl tahmin yeteneği...

Üstad sen ne yaptın ya, bu nasıl tahmin yeteneği...

Yurt dışında bu muhabbet olmuyor. Mesela Müslüm Baba filminden 1 hafta sonra Freddy Mercury'nin hayatını anlatan Bohemian Rapsody filmi vizyona girdi. Yabancıların yaptığı yorumlar hep daha fazla insanın Queen'i tanıma fırsatı bulmasından dolayı memnun oldukları şeklinde.

Biz de ise tam tersi saçma bir küçümseme hatta küfür yolu var. Ben memnunum açıkcası insanların Müslüm Gürses'i tekrar keşfetmesi ve dinlemesinden.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı