Müzisyen olmaya nereden başlanır?

tunamzk

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, müzisyen olmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Öncelikle Tyler, The Creator, Kanye West ve Kendrick Lamar gibi sanatçıları çok seviyorum ve onlardan etkileniyorum, özellikle de Tyler, The Creator'dan. Şarkılarımı İngilizce yazmak istiyorum, İngilizce seviyem A2 bu arada. 1 yıl 8 aydır piyano eğitimi alıyorum ve nota okuyabiliyorum. Yeni yeni solfej ve armoniye başladım. Evde kendi kendime beat yapmaya çalışıyorum ama tabii tam istediğim gibi olmuyor. Bu işe nereden başlamalıyım? Önce dil mi öğrenmeliyim yoksa prodüktörlükte mi gelişmeliyim, yoksa ikisini de mi yapmalıyım? Ayrıca prodüktörlükte kendimi nasıl geliştirebilirim?

Müzikte kendini geliştir. Müziği hisset çok müzik teorisine takılı kalma müzik teorisi sadece müzisyenlerin kolay anlaşabilmesi için uydurulmuş bir şey. Hiçbir ünlü olmuş müzisyenin şurada 4. Derece kullanayım yok şu moddan çalayım yok majör 3lü, beşli çemberi diye saçma sapan kafa yorduğunu sanmıyorum bu insanlar akıllarından geçen melodiyi hissettiklerini samimi şekilde enstrümana dökebildikleri için başarılı oluyorlar. He ama armoniyide öğrenki müziğin evrensel dilinide öğrenmiş ol.

Son olarak şan şöhret konusuna gelirsek dostum. Maalesef ülkemizde ve amerikada neredeyse çoğu isim yapmış müzisyenler hep menajer ürünü, pazarlama harikası. Kafanı üne paraya değilde müziğe yor. Ne kadar kendini ifade edebiliyorsun müzikte bunun peşinden koş.

Son olarak konunla alakalı tavsiye vereyim. Prodüktörlüğünü geliştirmen için olabildiğince farklı türleri farklı şarkıları farklı ezgileri dinle. Ve en önemliside üret. Ve tabiiki enstrümanlarla haşır neşir olmak önemli derecede sezgini yapımcılığını geliştirecektir.

Araştırmanı önereceğim çok değerli müzisyen ve prodüktör önerisi olarak genco arıyı örnek verebilirim. Kendisi senin gibi piyanist fakat her enstrümanıda çalıyor ve piyasada dinlediğin müziklerin büyük kısmında katkısı olmuş bir adam kendisi.

Müzikte kendini geliştir. Müziği hisset çok müzik teorisine takılı kalma müzik teorisi sadece müzisyenlerin kolay anlaşabilmesi için uydurulmuş bir şey. Hiçbir ünlü olmuş müzisyenin şurada 4. derece kullanayım yok şu moddan çalayım yok majör 3'lü, beşli çemberi diye saçma sapan kafa yorduğunu sanmıyorum bu insanlar akıllarından geçen melodiyi hissettiklerini samimi şekilde enstrümana dökebildikleri için başarılı oluyorlar. He ama armoniyide öğrenki müziğin evrensel dilini de öğrenmiş ol.

Son olarak şan şöhret konusuna gelirsek dostum. Maalesef ülkemizde ve Amerika'da neredeyse çoğu isim yapmış müzisyenler hep menajer ürünü, pazarlama harikası. Kafanı üne paraya değil de müziğe yor. Ne kadar kendini ifade edebiliyorsun müzikte bunun peşinden koş.

Son olarak konunla alakalı tavsiye vereyim. Prodüktörlüğünü geliştirmen için olabildiğince farklı türleri farklı şarkıları farklı ezgileri dinle. Ve en önemliside üret. Ve tabii ki enstrümanlarla haşır neşir olmak önemli derecede sezgini yapımcılığını geliştirecektir.

Araştırmanı önereceğim çok değerli müzisyen ve prodüktör önerisi olarak genco arıyı örnek verebilirim. Kendisi senin gibi piyanist fakat her enstrümanıda çalıyor ve piyasada dinlediğin müziklerin büyük kısmında katkısı olmuş bir adam kendisi.

Çok teşekkürler 💙

Dil öğrenme konusu, şarkı yazma sürecini elbette etkileyebilir, ama şarkı yazarlığındaki temel yetenekler ve his, dil seviyesinden daha çok deneyim ve pratikle gelişiyor. Yani, dil öğrenmeye odaklanmak yerine, şarkı yazma ve prodüktörlük konusunda kendini geliştirmek daha etkili olabilir. İngilizce seviyen A2 olduğu için, şarkı sözlerini yazarken zorlanabilirsen, başlangıçta basit ifadeler kullanarak yazabilirsin ve zamanla İngilizce dil becerini geliştirirken şarkılarını da daha derinleştirebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı