Muhabbet kuşu birden heyecanlanıp duvara çarpmaya başladı

MelekGöz

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci / Söz Yazarı
Karanlıkta yatak odamda kısık seste ve ışıkta telefonumu kullanıyordum. Muhabbet kuşum bir anda kafesinde uçmaya ve etrafa çarpmaya başladı. Işığı açtım kuşu yakalamaya çalıştım fakat elimden kaçtı ve odanın etrafında uçup duvara ve yere çarpmaya devam etti. En sonunda yakaladım fakat elimden kaçmak için çok çaba sarf etti, normalde yapmazdı böyle. Bir süre sonra sakinleşti, o nedenle avcumu açtım ve hareket etmesine izin verdim. 10 dakika boyunca konuşmadı, korkmuş bakıyordu ve kalbi çok hızlı atıyordu. Bu arada kuşum birkaç aya 5 yaşına girecek. Şu an bir şeyi yok, etrafta koşturup, burnumuzu, kulağımızı ısırıp kahkaha atıp şımarıyor 😃
Bunun yaşanma sebebi nedir? Bazenleri de bir şey yokken sağa sola uçup kafasını etrafa vuruyor kısa süre ardından sakinleşiyor. İlk defa böyle bir şey yaşandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Karanlıkta yatak odamda kısık seste ve ışıkta telefonumu kullanıyordum. Muhabbet kuşum bir anda kafesinde uçmaya ve etrafa çarpmaya başladı. Işığı açtım kuşu yakalamaya çalıştım fakat elimden kaçtı ve odanın etrafında uçup duvara ve yere çarpmaya devam etti. En sonunda yakaladım fakat elimden kaçmak için çok çaba sarf etti, normalde yapmazdı böyle. Bir süre sonra sakinleşti, o nedenle avcumu açtım ve hareket etmesine izin verdim. 10 dakika boyunca konuşmadı, korkmuş bakıyordu ve kalbi çok hızlı atıyordu. Bu arada kuşum birkaç aya 5 yaşına girecek. Şu an bir şeyi yok, etrafta koşturup, burnumuzu, kulağımızı ısırıp kahkaha atıp şımarıyor 😃
Bunun yaşanma sebebi nedir? Bazen de bir şey yokken sağa sola uçup kafasını etrafa vuruyor kısa süre ardından sakinleşiyor. İlk defa böyle bir şey yaşandı.

Strese girmiş veya bir şeyden korkmuş olabilir bizimki de böyle yapmıştı bir kere 5 yaşında bizimki de.

Hocam benim kuşuma da oluyor özellikle gece ışık yokken sanırım karanlıkta bir şeyler gördüklerini sanıp korkuyolar refleksen etrafa kaçmaya çalışıyorlar. Ondan dolayıdır muhtemelen kuşun etrafını görebilecek şekilde düşük bir ışıkta bırakmanız daha iyi olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı