Muhasebe Datasoft için bulut programı önerisi

G_JCaesar

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Ben muhasebeciyim ve datasoft programını kullanmaktayım. Bu aynı anda 4 kişinin kullanabildiği dos tabanlı bir muhasebe programıdır ve kısa süre önce bulut sistemine geçip yedeğimi buluta taşıma kararı aldım çünkü HDD'lerin durumu malum ansızın bozulabiliyorlar. Google Drive masaüstü Client'i indirip program klasörünü yedek gösterdim ve yedekleme başladı. Önce fikrim çalışacağı yöndeydi çünkü program dosyasında yapılan her değişikliği anında bulut ile eşitleme yapacaktı ancak bir problem oldu ve program yapılan eşitleme işlemini kullanıcı olarak görmeye başladı. Bu yüzden eşitleme yaptığı için programa 1 kişiden fazla kişi giriş yapamıyordu, giriş yapmaya çalıştığımızda başka bir kullanıcı bu dosyayı kullanıyor hatası alıyorduk. Velhasıl kelam denediğim taktik tutmadı ve sizlerden öneri almaya karar verdim. Arkadaşlar bana bir bulut sistemi lazım ancak Google Drive gibi anlık eşleme değil, sadece gece benim belirleyeceğim bir saatte yedekleme yapması gerekiyor çünkü yukarıda anlattığım gibi her an eşitleme yapınca programı 1 kişiden fazla kişi kullanamıyor. Yani ben sistemi kuracağım ve her gece mesela saat 00.00'da yedekleme başlasın diyeceğim ve her gece benim verilerimi yedekleyecek. Hangi bulut sisteminde böyle bir özellik var acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
GitHub belki işinizi çözebilir. Use-case’inize uygun gibi geldi.
Hocam github daha çok yazılım üzerine sanki ama benim programım bilgisayarlar arası LAN ağı ile 4 PC'ye de verebiliyorum. Github daha çok ortak çalışmak için bir alan gibi ama benim istediğim ise basit bir bulut.

Hocam github daha çok yazılım üzerine sanki ama benim programım bilgisayarlar arası LAN ağı ile 4 PC'ye de verebiliyorum. Github daha çok ortak çalışmak için bir alan gibi ama benim istediğim ise basit bir bulut.
LAN üzerindeyse eski usul lokal ağ özelliği kullanılabilir Windows’un. Ortak bir klasör üzerinden okuma ve yazmalar yapılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı