Muhasebe Öğrenmek

CC76

Kilopat
Merhabalar, ben AÖF Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümüne başladım. İsteğim açıktan bu bölümü okurken bir Mali Müşavir bürosunda çalışıp işi öğrenmekti. Maalesef tanıdıklar dahi bu dönemde işçi almıyor yanına. Uzun sürenin sonunda işe girmeye çalışmaya pes edip, Belediyenin verdiği kurslardan eğitim alma kararı aldım. Muhasebe ve Finansman başlığı altında bir çok ayrı program gördüm. Ben ilk olarak 56 saatlik olan "Excel'de Ön Muhasebe Uygulamaları" programına kayıt olmayı, daha sonra diğerlerine geçmeyi düşündüm. Sizce bu programlardan ilk önce hangisine başlamalıyım? Sırayla hangilerinin eğitimini almalıyım? Bu eğitimler ileride iş hayatında işime yarar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bence ön muhasebeden başla. 2014-2015 de gitmiştim ön muhasebe kursuna zirvenet finansman programı vardı onu kullanıyorlardı. Normal muhasebe daha zor ama bu biraz daha yüzeysel işin pratiği gibi

Hocam merhabalar.
28 yaşındayım ve 3 yılı büro olmak üzere 6 yıldır Muhasebe-Finans sektöründeyim. Öncelikle bu iş kesinlikle iş yerinde öğrenir fakat okulunu da okumak neredeyse zorunlu, işin teorisi için. Ben Marmara Üniversitesinden mezunum, şunu söyleyebilirim okuldan aldığın bilgiler iş hayatının sadece yüzde 10'unu rahat halletmene yardımcı oluyor. Fakat ilerde Mali Müşavirlik, Denetmenlik yada Uzlaştırma gibi meslekler seçeceksen başarılı bir okul hayatı için çalışman daha mantıklı olur. Naçizane tavsiyem bulunduğun şehirde yaygın olan muhasebe paket programlarından ( Logo, Zirve, Micro, Luca ) birini öğrenmen, okula gitmen ve part-time da olsa bir büroda iş öğrenmen olur. İş vermeyen yakınlarına yada muhasebe bürolarına İş Kur İş Başı Eğitim Programından bahsetmen. Bu programı iyi araştır ve görüşmeye bilgili bir şekilde git. Bu programda devlet sana ayda yaklaşık 1900 TL maaş ve GSS Primi veriyor, yani işverene hiçbir maliyeti yok. Üstelik 9 Aya kadar bu programdan faydalanabilirsin.
Saygılar, Bol şans.

Dostum bence ön muhasebeden başla. 2014-2015 de gitmiştim ön muhasebe kursuna zirvenet finansman programı vardı onu kullanıyorlardı. Normal muhasebe daha zor ama bu biraz daha yüzeysel işin pratiği gibi

Ön Muhasebe'den başla derken Excelde Ön Muhasebeden mi bahsediyorsunuz yoksa 357 saatlik Ön Muhasebeden mi?

Hocam dediğiniz olayı bırakın, ben ücretsiz olarak çalışmayı istediğim halde işe almadılar. Şu an için çalışmayı planımdan çıkardım. Belki kursa giderken birileriyle tanışırım bir şeyler olur ama şu an için sadece kursa gitmeyi düşünüyorum. Bu programlardan ilk öncelikle hangisini önerirsiniz? 57 saatlik kısa bi eğitim olan Excelde Ön Muhasebe Uygulamalarından başlasam nasıl olur? İlk baştan sırasıyla hangi eğitimleri görmem faydalı olur yazarsanız çok sevinirim.

Eğer muhasebeye dair hiç bir şey bilmiyorsan önce genel muhasebe kursuna git. Sonra Excel ardından seçeceğin bir paket program. Bu paket programı seçerken şehire göre seçmen daha mantıklı olur. Zaten 1 tanesini öğrendikten sonra diğerlerine uyum sağlaman zor olmaz. Hepsi temelde aynı işlem.

Kardeşim ben yaklaşık 10 yıldır mali müşavirin yanında çalışıyorum. Okulunu okumadım, kursa gitmedim. Elektronik bölümü mezunuyum, faturanın F sini dahi bilmezdim. @AKeykubat arkadaşımızın dediği gibi okul sana çok birşey katmaz belki %5 belki %10 öğrenirsin. Genel Muhasebe kursu ve Luca kursuna gitmen daha faydalı olur. Fakat iş bulma konusunda zorluk çekebilirsin, genelde tecrübeli işi bilen istiyorlar. Fakat devletin verdiği teşviklerden faydalanabilirsin, İşkur 'a kayıt olmanı tavsiye ederim

357 Saatlik Ön Muhasebe Programın'dan bahsediyorsunuz değil mi? Bu arada İstanbul'da yaşıyorum.

Hocam okul zaten açıktan olduğu için ders görmeyeceğim. Ha tabi online dersler falan var onlar ayrı. Şimdilik çalışma yerine kendimi bu tür programlarla geliştirmeyi düşünüyorum. Üstteki arkadaşın dediğin gibi 357 Saatlik Ön Muhasebe'den başlama mı önermez misiniz Genel Muhasebe yerine?

Excel bu işin temeli. İleride hangi programı kullanırsanız kullanın Exce ile illa ki işiniz olacak. Ön muhasebe de işin en azından mantığını kavramak için iyi bir başlangıç noktası olabilir.

Eğitim çok önemli, beni yanlış anlama okula gitme demek istemedim. Ben hala okuyorum. Eğitimi sakın aksatma çok önemli, demek istediğim bu işi okuldan ziyade uygulayarak öğreniyorsun. Soruna gelecek olursak eğer Ön Muhasebeye başlarsan kendini fazla geliştiremezsin ve Mali müşavirlik gibi bir düşüncen varsa yanlış tercih olur. Ön muhasebedeki insanları görüyorum çoğu bilgisiz, bilende bize göre çok az şey biliyor. O yüzden tavsiyem genel muhasebe öğrenip hedeflerini yüksek tut. Senin demek istediğini anladım ben, diyorsun ki ön muhasebeden başlayıp sonra genel muhasebe öğrenirim ama inan büyük zaman kaybı olur. Genel muhasebede daha çok şey öğrenirsin. Tabi bu cevabı hedefinin yüksek olduğunu düşünerek ve Mali müşavir olmak istediğini düşünerek veriyorum. Yok ben kendi yağımda kavrulurum, asgari ücret civarı rakamlara çalışırım diyorsan ön muhasebe yap.

Dostum merhaba,

Genel muhasebe öğrenmen senin için daha iyi olacaktır ilk etapta, hesap planını ve hesaplarını işleyişini öğrendikten sonra çok rahatlarsın mantığını kavrarsın ön muhasebe falan bence hiç gerek yok, uzun vadede yukarıdaki eğitimlerin birçoğu işine yarar kurumsal şirketlerde Bütçe Raporlama departmanı her zaman daha kıymetli olmuştur bu alanda kendine yatırım yapabilirsin bunun dışında SQL ve EXCEL bilmen çok faydalı olur. Genel muhasebe öğrendikten sonra bu meslekte en önemlisi vergi mevzuatını bilmek vergiye yönelebilirsin.

Kurumsal bir şirkette Muhasebe Uzmanı olarak çalışıyorum sana tavsiyem SAP öğren gerçekten çok önemli büyük kurum şirketler SAP bilen eleman arıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…