Muhasebeci olmak isteyen biri nasıl bir yol izlemeli?

Makaleler
8
Yer
Ankara
Arkadaşlar selamlar, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü okuyorum. Daha doğrusu okuyacağım ama açıktan. Muhasebeci olmayı düşündüğümden ve istediğimden dolayı açıktan yazdım mesleğe daha erken girip tecrübe edinmek için. Sizce bir muhasebecinin yanında çalışmak mantıklı mı? Daha önce çalışan varsa tecrübelerini anlatabilir mi? Bizim kendi işletmemiz var oranın muhasebecisinin yanında öğrenmek istiyorum ben ama babam pek sıcak bakmıyor, başkasının yanında daha iyi öğreneceğimi söylüyor. Sizce başkasının yanında muhasebe öğrenilir mi?

Öğreneceğin kişiye göre değişir, ama bizzat işi yapandan öğrenmek genel olarak çok daha etkili olur ve daha kısa sürer, üniversitede 4 yıl eğitim alıp kağıt üstünde öğreneceksin ama işin ehli birisi ile beraber başlarsan en fazla 2 3 yıla teorik olarak hem tecrübeli hem daha bilgili olursun, yaşadığım şehirde çok adı duyulan bir elektrikçi abi var, şu an insanlar elektrik mühendisliği okumak yerine o adamdan bizzat ders alıyorlar, yeterince bilgi öğrendikten sonra o adam zaten popüler çevresi geniş olduğu için öğrencilerini direkt yönlendirebiliyordu, üniversitede bu daha düşük, ama bu dediklerim üniversite okumayın demek değil, elinizde imkan varken bence değerlendirin.

Teşekkür ederim yanıtınız için hocam. Babam da aynı sizin gibi düşünüyor. Aklın yolu bir demek ki.

Yol yakınken dönmenizi tavsiye ederim hocam ben 5 sene mali müşavirlik ofisinde çalıştım çay götürmeyle başlayıp her işi yaptım muhasebe öğrendim fakat her an mevzuat değişiyor ve hiç bir şekilde işleri bitmiyor hocam yetişmiyor hiç bir şey işletme sınıfındaki ve genel muhasebe olsun hiç bir zaman kdv kdv2 muhtasar kurumlar gelir geçici vs vs benim çalıştığım yerdeki mali müşavir olan kişi gece 11 lere kadar çalışıyordu bende kdv yetiştirmek adına bazen işten 9 10 da çıkıyordum şuan twitterda bile onca mali müşavir sesini çıkartmak amaçlı tag açıyorlar türmob ile ilgili diyeceğim tek şey yol yakınken dön eğer bu mesleği aşırı sevmiyorsan yapılmaz şuan gelecek için dersem teknoloji yüzünden bu meslekte biticek veya değişime uğrayacak odalar zaten muhasebicileri vs takan yok yani kısa özet: zaman sıkıntın yoksa ben akşamlara kadar çalışırım diyorsan farklı heleki mali müşavir ofisinde ben 5 sene sonra meslek değiştirdim şuan kafam daha rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…